in

Snackbar ontsnapt aan overval dankzij hulp jongeren: ‘Ik moet nu geld hebben en ik schiet!’

Het leek een rustige zondagavond te worden bij cafetaria Noordgeest in Bergen op Zoom, maar niets was minder waar.

Er was niemand bekennen in de snackbar, tot er rond 20.20 uur een man de zaak binnen loopt. Het blijkt alleen geen klant, maar een overvaller te zijn en vraagt om geld.

“Ik moet nu geld hebben en ik schiet!”, schreeuwt de man bij binnenkomst tegen eigenaren Frans Mous en zijn vrouw Jellien, die haar verhaal doet bij BN/DeStem. Even ziet ze haar leven aan zich voorbij flitsen, terwijl ze denkt aan haar kinderen en kleinkinderen.

“Daar denk je echt aan. Het zijn zulke lieverds. Hij zet op zo’n moment gewoon je leven op het spel”, vertelt ze diezelfde avond nog aan de krant.

Lees ook  Geschokte prinses Amalia: ‘Wie mij als eerste te pakken zou nemen verdiende 100 euro’

Ondanks de shock waar Jellien in verkeert, reageert ze adequaat door met haar hand bij haar oor een telefoon-gebaar te maken. Een collega merkt het gebaar op en belt 112.

‘Straks heeft hij echt een revolver’
Ondertussen houdt haar man Frans de overvaller bezig door te beweren dat de man geen wapen bij zich draagt. “Ik zei nog: kijk uit wat je doet.

Straks heeft hij echt een revolver. Hoe hij het wist, weet ik niet. Maar mijn man had het gevoel dat hij geen wapen had.”

Lees ook  Man van 83 zwaargewond na aanrijding, dader gevlucht

Daarna vlucht de overvaller de zaak uit. Een groep jongeren, die voor de snackbar hangt, rent achter de vluchtende verdachte aan.

De man wordt gepakt en tegen de grond gewerkt. De jongeren blijven op de overvaller zitten, tot de politie arriveert en de overvaller inrekent.

Jellien is maar wat blij met de hulp van de groep jongeren. “Je hoort weleens dit of dat over de jeugd. Maar deze gasten hebben ontiegelijk goed gehandeld.”

De jongens kregen nog een snack aangeboden als bedankje van Jellien en Frans, maar die wezen ze vriendelijk af.

Nederlandse (29) opgepakt voor nazigroet in Auschwitz

Alice verloor binnen 24 uur haar twee katten na een vermoedelijke vergiftiging