in

Slecht nieuws: ‘Nederland verliest Matthijs van Nieuwkerk (60)’

,,De taal, de elegantie en de charme van veel Vlamingen vind ik bewonderenswaardig. Ze hebben iets zachts, wat me heel erg bevalt.”

Dat Matthijs van Nieuwkerk (60) een zwak heeft voor België, is al jaren bekend. Vanavond maakt hij met Popquiz zijn Belgische tv-debuut. ,,Ik droom ervan ooit een Antwerpenaar te worden.”

Vijftien seizoenen lang presenteerde Matthijs van Nieuwkerk met De wereld draait door één van de populairste programma’s uit de Nederlandse tv-geschiedenis.

Lees ook  Gedode baby Amsterdam mogelijk gestikt of verdronken door moeder

Tot hij er vorig jaar zelf de brui aan gaf. ,,Ik wil het roer nog een keer omgooien”, klonk het toen. En dat roer leidde zijn bootje dus richting Vlaanderen.

Op VTM start van Nieuwkerk vanavond met Popquiz, zijn debuut op de Belgische televisie. ,,België heeft me altijd gecharmeerd.

Dus toen Tom Lenaerts (van productiehuis Panenka, red.) me vroeg, heb ik eigenlijk niet getwijfeld”, zegt de presentator. ,,Muziek is een passie van me, dus dat treft.

Lees ook  Relatief veel positief geteste mensen waren eerder al besmet met corona

Maar ‘ja’ zeggen was vooral een soort gevoel, een romantisch verlangen. Bovendien kende ik Nederland ondertussen wel.

Op een gegeven moment heb je alle sporters, zangers en politici wel een keer aan tafel gehad. Daar is niets mis mee, maar een nieuwe horizon heeft me altijd aangesproken.”

Paard van Sinterklaas ingeslapen na hartverscheurende beslissing

Zien: Nikkie Plessen betrapt op fotoshop in foto met “Véél te krap blouseje!”