in

Slachtoffer (19) dat met kerstnacht bewust werd aangereden verliest been: politie zoekt dader

De man (19) die in de nacht van 24 op 25 december met opzet werd aangereden op de Jan Cornelisz. Maylaan in Utrecht heeft daarbij zwaar beenletsel opgelopen. De verwondingen waren zo ernstig, dat in het ziekenhuis een been van het slachtoffer moest worden geamputeerd, zo laat de politie weten.

De aanrijding gebeurde rond 00.45 uur op eerste kerstdag. Het 19-jarige slachtoffer wilde wegfietsen na een korte woordenwisseling met de dader, toen de man hem bewust aanreed. Vervolgens stapte de bestuurder uit zijn auto om op het slachtoffer te trappen.

Lees ook  Met dit snelle trucje maak je je blikje frisdrank of bier in 2 minuten ijskoud

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding en wil weten wat daaraan vooraf is gegaan. Het slachtoffer heeft de dader beschreven als een lichtgetinte man met een normaal postuur van 1.80 meter. Zijn leeftijd wordt tussen de 22 en 24 jaar geschat.

Hij had kort, zwart haar en droeg zwarte kleding. De dader reed weg in een donkere auto. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Jan Cornelisz. Maylaan om contact op te nemen.

Lees ook  Twee ton boete voor slotenmaker die tot 2200 euro vroeg voor paar minuten werk

Baby doodgebeten door gezinshond in Engeland: “Hij dacht dat het speeltje was”

Omstander mishandelt man na maken foto’s van eigen kindje