in ,

Scheurende bromfietser denkt politie te slim af te zijn, maar vergeet een belangrijk detail

Een bromfietser raasde zaterdag op hoge snelheid door de omgeving van Doornspijk. Toen hij in de smiezen kreeg dat de politie hem op de hielen zat, probeerde hij die te slim af te zijn en sloeg op de vlucht. Maar de actie bleek niet helemaal goed doordacht.

Agenten van het Team Verkeer Oost-Nederland zagen zaterdag een wel heel snelle bromfietser in de omgeving van Doornspijk.

Er zat ook iemand achterop. Na een korte volgactie bleek de brommer een gemiddelde snelheid aan te tikken van 81 kilometer per uur. Een bromfiets mag maximaal 45 kilometer per uur.

Lees ook  Topcrimineel Lysander de R. overgeplaatst naar andere gevangenis na berichtgeving intimidatie

De agenten gaven de bestuurder een volgteken, maar dat had niet het gewenste resultaat.

De bestuurder remde plotseling stevig, liet zijn passagier afstappen, keerde om en sloeg met hoge snelheid op de vlucht.

Hij had daarbij echter één ding over het hoofd gezien: ‘Niet erg handig’, meldt de politie een dag later op Facebook dan ook, ‘aangezien wij het kenteken al hadden.’

Achtervolging
Een ‘wilde achtervolging met alle gevolgen van dien’ was dus niet nodig. De agenten reden naar de woning van de bestuurder en slingerden hem daar op de bon.

Lees ook  Exit Sony raakt rapartiest Lil Kleine financieel keihard

Hij kreeg een bekeuring voor het negeren van een aanwijzing en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd er een zogenaamde Wok-melding (wacht op keuring, red.) op het kenteken van de brommer geplaatst.

De bromfiets moet namelijk eerst opnieuw gekeurd worden, voordat er weer op gereden mag worden.

Overleden persoon gevonden op achterbank van auto bij benzinestation langs A4

Man (32) gooit baby naar agent na wilde achtervolging: ’Dit slaat alles’