in

Sasha (4), het Oekraïense jongetje dat vermist raakte tijdens vlucht, is dood teruggevonden: “Overleden tijdens de vlucht”

Het vermiste Oekraïense jongetje Sasha Zdanovych (4) is dood teruggevonden. Dat meldt zijn moeder Anna Yakhno.

De jongen was al vermist sinds begin maart en heel Europa was naar hem op zoek. Ook ons land bracht de verdwijning onder de aandacht.

“Het kind is stroomafwaarts teruggevonden langs de rivier de Dnjepr”, zegt Stephan Smets van Child Focus bij HLN LIVE. Sasha is dus toch gestorven tijdens de vlucht.

Sinds begin maart was Sasha vermist. Sasha logeerde bij zijn grootmoeder in de Vyshgorod-regio, ten noorden van Kiev, toen de Russen op 24 februari Oekraïne binnenvielen.

Verschillende pogingen om over land te vluchten, mislukten telkens door beschietingen of wegversperringen.

Uiteindelijk probeerde Sasha de rivier over te steken met zijn oma, maar het bootje kapseisde. De grootmoeder verdronk en ook voor Sasha kwam alle hulp te laat, zo moet nu blijken.

Lees ook  Tank verplettert twee soldaten in jeep tijdens oefening

“Het kind is dus overleden tijdens de vlucht, op 10 maart. Het bootje kapseisde en de jongen is net als de oma verdronken”, bevestigt Child Focus.

“Wanneer het lichaam van het kind is teruggevonden, is nog onduidelijk, maar alleszins is na de oproep pas de link gelegd dat het om Sasha gaat. Gisteren is de mama geïnformeerd.”

Zijn moeder was wanhopig naar hem op zoek. “We geloven in een wonder en wachten op alle nuttige informatie”, schreef Anna Yakhno nog op Facebook.

Maar vandaag bleek het ergste scenario uitgekomen: “Vandaag hebben we Sasha’s lichaam gevonden”, meldt zijn moeder op Instagram.

“Ik dank iedereen die geloofde, die hielp bij het zoeken. Bedankt iedereen voor jullie gebeden en geloof.

Lees ook  Mandy heeft 10 kinderen van 5 verschillende mannen - Hoef nooit meer te werken!

Bedankt voor jullie steun. Dankzij jullie heb ik mijn zoon teruggevonden. Onze kleine engel is al in de hemel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Yakhno (@shine4.me)


Sasha Zdanovych (4) was een van de ongeveer 2.000 kinderen die vermist raakten sinds de start van de Russische invasie in Oekraïne op 24 februari.

Het cijfer komt van de plaatselijke ngo Magnolia, een centrum voor vermiste kinderen waarmee de Belgische stichting Child Focus nauw samenwerkt.

“De meeste vermiste kinderen bevinden zich nog in Oekraïne”, vertelde Stephan Smets van Child Focus dinsdag nog bij HLN LIVE. “Ofwel zijn ze overleden, ofwel worden ze opgevangen door een ander gezin, ofwel zijn ze op vlucht.”

April doet wat hij wil: volgende week 20 graden en zon

Verdwaalde jongen (16) uit kloof gered dankzij zijn fascinatie voor stenen