in

Sabina Nessa (28) op paar meter van haar woning vermoord

LONDEN – De 28-jarige Sabina Nessa is slechts op enkele meters van haar woning in Londen vermoord. Dat blijkt uit camerabeelden die de politie kon bekijken. De lerares werd zaterdag gevonden in een bosje, vlak bij haar huis. Een 38-jarige verdachte is opgepakt en zit vast voor verhoor. Eerder werd een man van in de veertig aangehouden, maar weer vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. De politie zoekt nog een derde man die op bewakingsbeelden staat.

Nessa was sinds vrijdagavond vermist. Zaterdag werd haar lichaam teruggevonden in Cator Park, in het zuidoosten van Londen. Ze werd vermoedelijk gedood op de kortste weg tussen haar woning en een café waar ze met een vriendin had afgesproken.

Lees ook  Jada Borsato in spannend doorzichtig outfit zingt sterren van de hemel!

Sabina Nessa was van gemengde afkomst, vandaar dat ook racistische motieven niet helemaal uitgesloten worden. Ze gaf les aan de Rushey Green Primary School.

De aanval werd door bewakingscamera’s gefilmd. Op de beelden zou te zien zijn dat de vrouw op slechts enkele meters van haar huis op het hoofd werd geslagen met een voorwerp. Daarna droeg een man haar lichaam op zijn schouders en dumpte haar verderop in een park.

Lees ook  Man wil zelfmoord plegen en gaat laatste sigaret roken als hij iets in de struiken hoort

Verdachte opgepakt
Donderdagavond werd een eerste verdachte, een 38-jarige man, opgepakt. De politie heeft ondertussen ook beelden vrijgegeven van een tweede persoon die ze zouden willen identificeren. Ook zijn beelden van een grijze auto vrijgegeven, waarvan de politie vermoedt dat die gelinkt zou zijn aan de man.

Een half jaar geleden was de Britse hoofdstad al eens opgeschrikt door een moord op een jonge vrouw, Sarah Everard. De hoofdverdachte in die zaak, politieagent Wayne Couzens, heeft bekend dat hij Everard ontvoerd, verkracht en vermoord heeft. Zijn vonnis wordt volgende week verwacht.

Politie haalt naaktloper van straat

Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”