in

Ruzie ging vooraf aan explosie bij kapperszaak: ‘Ik ga je zaak kapot maken!’

Bij de kap- en schoonheidssalon aan de Amsterdamse Hudsonstraat waar vrijdagavond een explosie plaatsvond, was eerder op de dag een opstootje.

Vlakbij de kapsalon had een vrouw een verkeersruzie met twee mannen. Dat zegt de eigenaresse van de kapperszaak aan Hart van Nederland.

De vrouw, een klant van de kapper, maakte foto’s van de schade aan haar auto die ze opliep na een botsing. “Twee mannen die langsreden, lachten haar uit”, vertelt de zoon van de eigenaresse.

De mannen werden door de vrouw ook op beeld vastgelegd, waarna er een discussie ontstond. “Ze eisten dat ze de foto’s waar zij op zouden staan, moest wissen. Dat wilde zij weer niet”, legt de eigenaresse van de vernielde zaak uit.

‘Niks mee te maken’
De vrouw vluchtte daarop de zaak in, waarna de ruzie escaleerde. De deur werd op slot gedaan, waarna de mannen tegen de deur bleven schoppen. Ook vernielden ze de autoruiten van de vrouw.

Lees ook  Man trekt 17-jarig meisje van haar fiets

De eigenaresse zegt dat ook zij door de mannen werd bedreigd. “Eentje riep iets als: ‘Ik ga je zaak kapot maken!'”

De zoon van de eigenaresse vermoedt dat de mannen dachten dat de vrouw bij de zaak hoorde. Toen de politie werd gebeld en ter plaatse kwam, waren de mannen en de klant verdwenen.

De zoon van de eigenaresse besloot ’s avonds de beschadigde deur van de zaak nog even een nieuw likje verf te geven.

“Vlak voor de avondklok ging hij naar huis. En daarna is het gebeurd”, aldus de eigenaresse. Ook haar zoon is verbaasd.

“Je hebt er niks mee te maken, en dan ben je gewoon de Sjaak. Best wel teleurstellend”, vertelt hij.

Lees ook  Monique Westenberg verrast iedereen: “Ik ben met hem op date geweest”

‘Nooit problemen gehad’
De eigenaresse verbaast zich over wat er vrijdagavond is gebeurd. “We zitten er al vijftien jaar met heel veel plezier, hebben nooit problemen gehad.

We zijn nooit eerder bedreigd. We hebben veel vaste klanten. Ik krijg ook ontzettend veel reacties en medeleven. Ik ben me echt rot geschrokken. We voelen ons ook niet veilig nu.”

Het is nog niet bekend wat voor explosief er is gebruikt. Binnen in de kapperszaak is het een enorme ravage. Vanmorgen is er door de kapsalon aangifte gedaan bij de politie. De zaak wordt onderzocht.

De politie laat weten onderzoek te doen naar wat er precies is gebeurd bij de Amsterdamse kap- en schoonheidssalon.

Dronken jongeren raken slaags met politie bij examenfeest in Bussum, rector doet aangifte

Moord op peuter Robin Bogers laat 25 jaar later nog altijd diepe sporen na