in

Rutte: koning Willem-Alexander baalt zelf ontzettend van overtreden coronaregels

Koning Willem-Alexander “baalt er zelf ontzettend van” dat hij donderdagavond tijdens een verassingsbezoek aan een oranje straat in Den Haag geen anderhalve meter afstand hield. Dat laat premier Mark Rutte vrijdagmiddag namens de vorst weten.

In de voorbereiding van het korte bezoek was “alles erop ingericht” om de coronaregels wel na te leven, maar het werd al snel druk in de Marktweg.

“Daardoor was het uiteindelijk niet mogelijk de anderhalve meter te houden”, legt Rutte uit. Hij is als minister-president politiek verantwoordelijk voor het doen en laten van Willem-Alexander.

Lees ook  IJsboer in de stress vanwege zonnig weer: 'Zaten nog in winterslaap'

Dat de koning tijdens zijn bliksembezoek ook zelf bewoners de hand schudde is volgens de premier “niet goed, maar op een gegeven moment is het ook niet te houden”.

Hij heeft zelf de koning overigens nog niet gesproken na het bezoek, maar Willem-Alexander heeft wel contact gehad met de Rijksvoorlichtingsdienst.

‘Niet te zwaar maken’
De koning kwam vlak voor de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk naar de oranje versierde Marktweg, die eerder was uitgeroepen tot de ‘mooiste Oranjestraat’ van Nederland.

Lees ook  Gedupeerden toeslagenaffaire teleurgesteld in verkiezingsuitslag: 'Voelt als middelvinger'

Hij liep met bewoners door de straat en ging met hen op de foto. De bewoners zelf zien geen kwaad in de actie van het staatshoofd, vertelden ze vrijdag aan Hart van Nederland.

Ook Rutte roept iedereen op om het vorstelijke negeren van de coronaregels niet groter te maken dan het volgens hem is.

“Ja, dat kan gebeuren. Het is op zich niet goed, maar laten we het niet te zwaar maken. Het is niet zo bedoeld.”

Wie is dode man in water Rotterdam?

Hondenbaasjes opgelet: bollen met kleine spijkers gevonden in park