in

Ruben overleed na aanrijding, bestuurder ging ervandoor: ‘Zo iemand mag nooit meer rijbewijs hebben’

In mei vorig jaar kwam Ruben Stal om het leven bij een ernstig ongeluk. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd later toch gepakt. Donderdag stond hij voor de rechter. “Voor mij hoeft ‘ie niet jaren te zitten, daar krijg ik Ruben niet mee terug”, vertelt broer Jan aan Hart van Nederland.

In de nacht van 22 op 23 mei 2020 gaat het gruwelijk mis op de A7 tussen Wijdewormer en Zaandam. Twee auto’s botsen op elkaar. Een van de wagens komt tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder is de dan 50-jarige Ruben. Hij overlijdt ter plekke. De andere auto stopt pas 300 meter verderop, maar bestuurder Daley van der M. vlucht weg.

Lees ook  Gewonde na steekpartij in AZC

Eerder forse boetes gekregen
Vier uur later meldt hij zich alsnog bij de politie, onder invloed. Niet voor het eerst, zo bleek tijdens de zitting. De verdachte had eerder al drie forse boetes gekregen: twee voor snelheidsovertredingen, één vanwege het rijden onder invloed. In 2014 werd zijn motorrijbewijs zelfs ingenomen.

Donderdag betuigde Daley van der M. spijt in de rechtbank. Rubens broer Jan werd naar eigen zeggen “misselijk” van de woorden van de verdachte. “Daar kan ik niks mee. Hij zegt hoe verschrikkelijk hij het vindt. Dan denk ik: ja jongen, je was al een paar keer gewaarschuwd”, zegt hij geëmotioneerd.

Lees ook  Vermiste Willem overleden aangetroffen

Honderden doorrijders per jaar
Het gebeurt vaker dat chauffeurs doorrijden of proberen te vluchten na een (dodelijke) aanrijding. Vorig jaar kwam het bijna 600 keer voor in ons land. Jan schrikt van dat getal. “Het kan best zijn dat die mensen ook echt in paniek zijn, maar je hebt er ook mensen bij die dat bewust doen”, denkt de nabestaande.

Onverlaten kortwieken staart en manen van paard in Goirle

Naakte man op snelweg in Brabant, iedereen op de rem