in

Rotterdams ambulancepersoneel koopt van eigen geld nieuwe stofzuiger voor eenzame oude vrouw

Het afgelopen jaar zijn we misschien wel meer dan ooit gaan inzien dat sociaal contact belangrijker is dan menigeen denkt. Mensen zijn sociale wezens en hebben behoefte aan samenzijn. Voor vele eenzame ouderen is het echter een probleem dat al ver voor de coronapandemie aan de orde was.

Alleen op pad voor dierenvoer
Afgelopen weekend troffen ambulancemedewerkers uit de regio Rotterdam-Rijnmond een oude vrouw aan die niet meer verder kon op de fiets. Ze was op weg naar de dierenwinkel om voer te halen voor haar geliefde dieren, maar is opeens hulpbehoevend.

Lees ook  Bezorger overleden na zware mishandeling in Nederland: man kreeg klappen tijdens ruzie om pakketje

De vrouw wil absoluut naar huis – de dieren wachten immers op haar – dus wordt er besloten een compromis te sluiten. De ambulanciers halen het dierenvoer op en brengen de vrouw daarna thuis. De eveneens behulpzame politie levert de fiets thuis af.

Stofzuiger kapot en geen geld
Eenmaal thuis bij de vrouw wordt er meteen hulp ingeschakeld, omdat het meteen duidelijk is dat de vrouw het huishouden niet meer geheel zelfstandig voor elkaar heeft. Bovendien is de stofzuiger kapot en moet de vrouw eerst sparen voor een nieuwe, zo geeft ze aan.

Lees ook  Vondst van babylichaampje schokt buren: 'Het was een rommelig gezin, ze lagen in scheiding'

Ze heeft een exemplaar van de Blokker op het oog, uit de folder.

“Al 50 jaar geen cadeau meer gehad”
In een daad van overweldigende menselijkheid besluiten de twee hulpverleners even later de betreffende stofzuiger bij de Blokker aan te schaffen. Hij is in de aanbieding!

De vrouw weet zich even geen raad met het cadeau van de hulpverleners: “Zichtbaar ontroerd vertelt ze dat ze de laatste 50 jaar nooit meer een cadeautje heeft gehad,” zo valt te lezen op Facebook.

8-jarig meisje uit Syrië ‘gedropt’ bij politiebureau Hoofddorp: ‘Hartverscheurend en zeer uitzonderlijk’

Hond in brand gestoken en zwaargewond achtergelaten