in

Roekeloze bestuurder maait hondje van voetpad en pleegt vluchtmisdrijf: baasjes eisen morele schadevergoeding

Een koppel uit Buizingen heeft in de politierechtbank een morele schadevergoeding geëist van een automobilist die hun hond doodgereden had op het voetpad.

Die claim komt er dus bovenop voor de man, die zich moest verantwoorden omdat hij na dat ongeval, waarbij wettelijk gezien schade berokkend werd, vluchtmisdrijf pleegde.

De feiten speelden zich op 27 november 2020 af op de Octave de Kerchove d’Exaerdestraat in Buizingen.

Bestuurder P. verloor er die dag de controle over het stuur van zijn zware terreinwagen. Op het voetpad moest V. opzij springen maar haar hondje kreeg geen schijn van kans en werd aangereden.

Het dier overleefde de klap niet. In plaats van te stoppen pleegde de bestuurder nadien vluchtmisdrijf.

Lees ook  Droomjob als au pair bij rijk stel Eindigt in gitzwarte nachtmerrie voor Sophie (21)

De zaak werd nu behandeld in de politierechtbank. Procureur Kris Boelens vorderde behalve een stevige boete en een rijverbod ook een praktisch en een theoretisch rijexamen.

Kaartje met excuses
De advocate die optrad voor P. noemde het zelf bijzonder ‘onsympathieke’ feiten. “Hij heeft nadien toch nog een kaartje met excuses gestuurd”, vertelde ze.

De voetgangster zelf en haar man lieten zich als burgerlijke partij ook door een advocate vertegenwoordigen.

“Er hadden doden kunnen vallen”, sprak de advocate van V. “Al zijn de feiten op zich ook al bijzonder zwaar.

Die man reed roekeloos met zijn terreinwagen het voetpad op en scheerde rakelings langs de gevel, waar hij ook een elektriciteitskastje stuk reed.

Lees ook  Hondenhater slaat vrouw (59) in gezicht en schopt haar hond: ‘Altijd weer die rothonden’

Nadien vluchtte hij gewoon weg. Mijn cliënte was in shock. Ze haalde dat kastje nog weg van de rijbaan maar herinnerde zich dat later niet meer.

Ze bleef achter onder het bloed, met haar dode hondje in de armen. Een buschauffeur van De Lijn was getuige van het drama en zag haar daar zitten.

Omdat zowel de vrouw als haar man diep geraakt waren door het ongeval eiste de advocate een morele schadevergoeding van 300 euro, naast de andere schadevergoedingen.

De advocaat die optrad voor de verzekeraar van de beklaagde betwist dat bedrag. Politierechter Dina Van Laethem besloot om de uitspraak in beraad te nemen en zal eind maart een vonnis vellen.

Glennis Grace in grote problemen: Heftige foto uitgelekt van toegetakelde Jumbo-medewerker

Dit bedrijf geeft nieuwe medewerkers een vakantie cadeau naar Malediven