in

Regenboogzebrapad nog voor opening beklad met hakenkruis en jongeheer: ‘Dit is geen grap meer’

Het regenboogzebrapad in het Groningse Niekerk is afgelopen weekend nog voor de officiële opening beklad met een hakenkruis en een geslachtsdeel.

De lokale homocamping, die het van de gemeente cadeau kreeg voor haar 25-jarig bestaan, is geschokt.

Hilbert Kwint is een van de eigenaars van De Heerenborgh, de homocamping die inmiddels dus al een kwart eeuw in het dorp is gevestigd.

“Er wordt wel eens wat uitgehaald, maar dit had ik niet verwacht”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Ik vermoed dat het jongeren zijn die zich vervelen.

Er zijn hier ook wat spiegels van auto’s getrapt, en wat ander kattenkwaad. Maar een hakenkruis, dat is geen grapje meer. De politie zit er bovenop.”

Lees ook  Man overleden nadat hij onwel werd in auto en schoolgebouw ramde

Tolerant
Van een lastercampagne tegen zijn camping wil Hilbert niets weten. “We worden hier in het dorp op handen gedragen. In 25 jaar is er nog nooit iets gebeurd.

Ze zijn hier heel tolerant, het is goed wonen als homo. Heel het dorp is dan ook erg verontwaardigd. Maar er hoeft er maar eentje tussen te zitten…”

”We worden hier in het dorp op handen gedragen”
– Hilbert Kwint

Volgens Kwint wordt het zebrapad in ere hersteld, zodat het vrijdag officieel gepresenteerd kan worden.

Anti-homo of baldadigheid?
Volgens Mark Gils van COC Groningen en Drenthe is het niet de eerste keer dat een regenboogzebrapad wordt beklad in zijn werkgebied.

Lees ook  Bezoeker loopt met granaat politiebureau Woerden binnen, gebouw ontruimd

“Vorig jaar oktober zagen we hetzelfde in Emmen. Maar het is natuurlijk niet zeker dat het om een anti-LHBTI-actie gaat, het kan ook gewoon baldadigheid zijn.”

Hoe dan ook betreurt hij het incident. “Het was juist heel gaaf dat er eens in een kleine kern zo’n zebrapad komt, in plaats van in een stad. Des te erger is het dat het dan zo loopt.”

Hond blijft na ernstig auto-ongeluk trouw op baasje liggen

Meisjes bet*st tijdens hun autorijles: ‘Ik voelde me vies en alleen’