in

Pure wanhoop van Oekraïense ouders: ze schrijven contactgegevens op lichaam van hun kinderen

Een klein kind met een luier om staat met de rug naar de camera. Op het lichaam van het meisje hebben de ouders hun contactgegevens geschreven in grote letters en cijfers.

In Oekraïne ‘taggen’ moeders en vaders hun kinderen voor het geval ze wees worden of zoek raken in een oorlog die niets of niemand ontziet.

Het is een foto die eigenlijk meer zegt dan woorden ooit zouden kunnen. Door de contactgegevens aan te brengen op hun kinderen, hopen de ouders dat hun kleintjes goed terechtkomen in geval van het ergste.

De post van de Oekraïense Aleksandra Marko op Instagram heeft heel wat losgemaakt op sociale media.

Lees ook  Wat iedereen die van iemand met ADHD houdt moet weten!

Ze heeft inmiddels het oorlogsgebied kunnen ontvluchten en is veilig met haar dochtertje aangekomen in Frankrijk.

Veel ouders reageerden op de foto met soortgelijke hartverscheurende verhalen over de stappen die ze hadden genomen om hun kinderen te beschermen.

“Sinds dag één heeft mijn kind een lijst met verschillende telefoonnummers in zijn zak steken”, zo reageerde Irina, een andere Oekraïense moeder.

“Ik heb de informatie op het skipak van mijn dochter geborduurd”, meldde Lilian.

Katarina onthulde: “Ik schreef de contactgegevens op de rechterhand van mijn zoon, en ik naaide ook een stuk stof vast aan zijn broek en jasje met alle gegevens”.

“Mijn 5 jaar oude dochter draagt ​​dit T-shirt terwijl Europa nadenkt over Russische olie, gas en geld”
– Oekraïense vader

Lees ook  Claudia die vader in brand stak die haar jarenlang misbruikte aangeklaagd voor moord

Op Twitter deelde een Oekraïense vader een afbeelding van het T-shirt van zijn kleine meisje met contactgegevens, en schreef: “Mijn 5 jaar oude dochter draagt ​​dit T-shirt terwijl Europa nadenkt over Russische olie, gas en geld”.

Oekraïens parlementslid Kira Rudik bevestigde aan de Duitse krant ‘Bild’ dat Oekraïense moeders en vaders inderdaad pen, papier of naald en draad gebruiken om hun kinderen te taggen. “Dat kan ik alvast bevestigen.”

“Als moeder breekt het mijn hart dat onze kinderen deze wrede en traumatiserende situatie moeten meemaken, ik sta versteld”, vertelde haar collega Lesia Vasylenko aan ‘Bild’.

Onderzoek wijst uit: Mannen zorgen wekelijks voor maar liefst 7 uur extra werk in het huishouden!

Waar is Sasha (4)? Ook ons land zoekt mee naar Oekraïense kleuter die vermist raakte tijdens vlucht met zijn oma voor oorlog