in

Prostituee werkt in bovenwoning in hartje stad Hengelo; undercoveragent doet zich voor als klant

De gemeente heeft een boete van 10.000 euro opgelegd aan de eigenaar van een pand waar illegaal prostitutie werd bedreven.

Een undercoveragent heeft tijdens een goed voorbereide actie een Nigeriaanse prostituee ontmaskerd.

De eigenaar van de woning aan de Enschedesestraat en de gemeente stonden onlangs tegenover elkaar bij de bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel.

De man was het er niet mee eens dat de gemeente hem een last onder dwangsom van 10.000 euro had opgelegd.

Hengelo had hem die bestuurlijke boete opgelegd omdat in het pand een prostituee illegaal werkte.

De rechtbank constateert in uitspraak dat de gemeente correct heeft gehandeld. De pandeigenaar moet de 10.000 euro betalen.

De zaak kwam aan het rollen in 2019 toen er in het pand een controle werd gehouden door medewerkers van de afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel van de politie.

Ze constateerden dat een vrouw zich zonder vergunning prostitueerde. Het pand was haar daarvoor beschikbaar gesteld.

”Undercover­agent maakt s*ksaf­spraak voor half uur”

Op de website speurders.nl werd reclame gemaakt voor de diensten van de vrouw. Een undercover medewerker van de politie belde het telefoonnummer.

Lees ook  Man overvalt juwelier in Rotterdam en laat scooter achter zonder buit

Hij maakte een afspraak om voor zeventig euro een half uur s*ks te hebben. De politiemedewerker werd in het Nederlands te woord gestaan.

Vervolgens kreeg hij een sms waarin hem werd verzocht naar het pand aan de Enschedesestraat te komen.

Als hij daar was moest hij zich opnieuw telefonisch melden. Nadat de politieman dat had gedaan meldde zich een dame.

Die verzocht hem om naar een steegje naast een winkel te lopen, een stalen trap op te gaan en aan te bellen bij een woning op de eerste etage.

”…een prullenbak met vieze tissues en condoomver­pak­kin­gen”

Politierapportage
Een in lingerie geklede vrouw stond op dat moment al in de deuropening. De dame bevestigde in het Engels dat ze een afspraak had met de man.

De politieman heeft zich vervolgens bekendgemaakt en het pand werd doorzocht. Een kamer was ingericht als werkkamer van de prostituee.

‘In de werkkamer troffen wij diverse artikelen aan. Onder andere babydoekjes, ongeopende condooms, een prullenbak met vieze gebruikte tissues en geopende lege condoomverpakkingen’, aldus de politierapportage.

Lees ook  Motoragent klapt op voetganger bij achtervolging Zevenbergen, beiden zwaargewond

”Vrouw zou 50 tot 60 euro voor afspraak krijgen”

De prostituee bleek een uit Nigeria afkomstige vrouw met een Italiaanse verblijfstatus. Ze vertelde dat ze juist die dag van Amsterdam naar Hengelo was gekomen.

Volgens haar zou de undercover politieman haar eerste klant zijn. Ze zei tegen de politie dat ze de kamer gratis mocht gebruiken en dat ze vooraf wist dat ze er als prostituee kwam te werken.

Tegen de politie heeft ze gezegd dat ze 50 tot 60 euro voor de afspraak zou krijgen. Ze wist dat het verboden was, maar had het geld nodig.

Tijdens de controle door de politie kwam de pandeigenaar binnen. De man gaf tegenover de politie aan dat de vrouw een paar dagen zou blijven. De man vertelde dat hij niet wist dat de vrouw prostituee was.

De rechtbank is het met de gemeente eens dat er sprake is van bedrijfsmatige prostitutie. In uitspraak wijst de rechtbank er op dat eerder in hetzelfde pand ook al eerder een Nigeriaanse prostituee werd aangetroffen.

Badr Hari zorgt voor opschudding bij staredown

Hartverscheurende foto’s van gepest meisje gaan het internet over