in ,

Priya en haar 81 dieren dreigen op straat te belanden: ‘Ze hebben allemaal een rugzakje’

Het verzorgen van dieren is voor Priya Kishna (34) uit Hoorn haar lust en haar leven. Inmiddels heeft ze 58 cavia’s, 14 konijnen, 5 honden en 4 fretten. Maar ze dreigt per 1 oktober op straat te komen en een nieuw onderkomen vinden met haar beestenboel is praktisch onmogelijk. “Voor mezelf is het niet zo belangrijk, als mijn dieren maar goed terechtkomen”, vertelt Priya aan Hart van Nederland.

Het begon ooit met één konijntje dat ze op straat vond, zo’n negen jaar geleden. Maar de dierenliefde van Priya is misschien een beetje doorgeslagen: inmiddels heeft zij 81 dieren. Wat begon als een hobby, is nu een officiële stichting voor dierenopvang. En de beesten lopen heerlijk vrij rond in haar achtertuin. Al is dat binnenkort niet meer ‘haar’ achtertuin.

Lees ook  Dierenpolitie vindt 25 verwaarloosde katten in zwaar vervuilde woning in Tilburg

Het huis is namelijk van haar ex-verloofde. Het stel ging december vorig jaar uit elkaar, maar woont nog altijd samen. En Priya krijgt nu van haar ex een ultimatum: ze moet uiterlijk 1 oktober het huis uit. “Dat begrijp ik wel. Dat neem ik hem helemaal niet kwalijk”, zegt Priya.

Lastig parket
Dat ultimatum brengt de Hoornse echter wel in een lastig parket. Ze moet op zoek naar een nieuw huis, waar zij met al haar dieren terecht kan. “Maar huurders willen dat niet hebben. En ik heb de financiële middelen niet om een huis te kopen”, legt Priya – die zelf een webshop heeft – uit.

Naarstig op zoek naar een oplossing klopte Priya de afgelopen tijd aan bij allerlei instanties. De gemeente, kinderboerderijen, maatschappelijk werkers. Overal kreeg ze nul op het rekest om de dieren een onderkomen te geven. “Die schieten natuurlijk ook niet zoveel op met die dieren”, zegt ze.

Lees ook  Twee mannen opgepakt voor vervalsen van diploma’s en Covid-certificaten

Rugzakje
Hoewel de oplossing voor de hand ligt – namelijk de beesten elders onderbrengen – wil Priya daar niets van weten. “Die preek krijg ik van mijn vader ook altijd. Maar ik kan gewoon niet wegkijken van dierenleed. Ze hebben allemaal een rugzakje.”

Met of zonder dieren, als de vrouw per 1 oktober geen huis heeft, komt ze met haar bonte gezelschap op straat te staan. “Dan zal ik andere stichtingen moeten benaderen voor een tijdelijke opvang van mijn dieren. Voor mezelf is het niet zo belangrijk, als mijn dieren maar goed terechtgekomen”, zo sluit Priya af.

Kappers ingezet om huiselijk geweld te signaleren: ‘Mensen praten daar vaak makkelijker’

Frans Bauer aangevallen omdat hij niet wil zeggen of hij is gevaccineerd