in

Presentator krijgt bedreigingen om NPO-blootprogramma: ‘Geen begrip voor’

De presentator van het in opspraak geraakte programma Gewoon. Bloot. heeft op Instagram laten weten dat hij en zijn familie bedreigingen hebben ontvangen.

In een tekst op het platform zegt Edson da Graca veel begrip te hebben voor de losgekomen emoties rond de NPO-show, maar van de bedreigingen snapt hij niets.

“Laten we aub in gesprek blijven”, zegt Da Graca over de losgekomen emoties. “Ik sta open voor nieuwe inzichten maar begrijp ook dat we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn.”

Lees ook  Na 19 jaar huwelijk ontdekte Jan dat zijn vrouw vroeger een man was

Geen begrip
De presentator zegt dat het hem enorm veel pijn doet dat sommige personen hem gelijkstellen aan mensen die zaken promoten zoals bijvoorbeeld pedofilie.

“Iedereen die mij kent weet dat ik nóóit zou meewerken aan een programma als ik ook maar één seconde dacht dat dit programma iets met dit soort zaken te maken zou hebben.”

Sommige berichten aan het adres van de presentator schieten heel erg ver door, tot aan bedreigingen aan toe.

Lees ook  Agent (30) omgekomen bij ongeluk, zijn vrouw en collega is zwaargewond

“Waar ik echter geen begrip voor kan en mag opbrengen zijn bedreigingen aan mij, mijn gezin of familie.

Deze mensen zal ik altijd beschermen. Elk familiemens begrijpt dat.” Da Graca zegt aangifte te zullen doen van de bedreigingen.

Ook vraagt hij in dezelfde post aan de politiek om niet bij te dragen aan een negatieve beeldvorming. Politiek gewin rond dit programma is volgens hem in deze tijd niet verantwoord.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edson da Graca (@edson_dagraca)

Winkeliers verliezen kort geding, winkels gaan niet helemaal open

Meisje (12) in Haarlem ziekenhuis in geslagen met kettingslot, daders spoorloos