in

Postbode veroorzaakt opnieuw ongeval “Deze keer knalde hij tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand in een tuin”

In de Molenkouterstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) is maandagochtend opnieuw een ongeval gebeurd met een wagen van bpost. Het voertuig knalde tegen een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tot stilstand in een tuin.

Opmerkelijk: achter het stuur zat dezelfde postbode (19) als twee weken geleden. Toen raakten drie huizen zwaar beschadigd nadat de man in slaap was gevallen achter het stuur.

Het ongeval gebeurde maandagochtend omstreeks 7.20 uur in de Molenkouterstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte). Een voertuig van bpost raakte er van de weg af, knalde tegen een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tot stilstand in een tuin. De postbode raakte bij het incident niet gewond en kwam er dus met de schrik vanaf. Omstanders snelden de man te hulp en zagen een bekend gezicht.

Lees ook  Myrella (11) door stiefvader met meer dan 20 messteken om het leven gebracht

Gesprek met werkgever
De man die achter het stuur zat, bleek namelijk dezelfde postbode te zijn als diegene die twee weken geleden eveneens een ongeval veroorzaakte in de Molenkouterstraat. De 19-jarige man uit Aalter was toen in slaap gevallen achter het stuur, waarna hij met zijn voertuig een brievenbus omver maaide, een muurtje ramde, door de voortuin van VTM-cameraman Stijn De Smet reed om uiteindelijk tegen de zijgevel van het laatste huis tot stilstand te komen.

Lees ook  Nederlandse (29) verongelukt in Oeganda: ’Ze had een enorme liefde voor kinderen’

Het is nog onduidelijk wat er maandagochtend precies gebeurde, maar de kans bestaat dat de bestuurder opnieuw in slaap viel achter het stuur. “Het is jammer dat dit opnieuw is gebeurd”, zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerder bij bpost. “Na het incident van twee weken geleden hadden we een gesprek ingepland met de postbode.

Dat zou morgen plaatsvinden. We zullen nu onderzoeken wat er precies gebeurd is. Het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk voor ons. In eerste instantie zijn we blij dat hij niet gewond raakte, maar nu zullen we uitzoeken of er nog iets anders speelt.”

Baby in kinderwagen komt om het leven na aanrijding in buurt van Luik

Amsterdamse gedetineerde (21) aangehouden voor betrokkenheid bij vergismoord op klusjesman