in

Politie waarschuwt voor mogelijke kattenhater, vier dieren in water gevonden

De politie waarschuwt voor een mogelijke kattenhater in de Boswijk in Lelystad. In korte tijd zijn namelijk vier dode katten gevonden in het water van het Gelderse Diep. “Dat kan geen toeval zijn”, zegt wijkagent Jurion Veenstra, en hij vraagt buurtbewoners om alert te zijn schrijft Omroep Flevoland.

De katten werden twee weken geleden gevonden in het water, ter hoogte van de wijk Horst. “Ze zijn ontdekt door een voorbijganger, die zag de dieren drijven”, vertelt Veenstra. “Ze zijn binnen een paar honderd meter van elkaar aangetroffen”. De dierenambulance zei tegen de politie dit een opmerkelijke vondst te vinden, zoiets hebben ze nog nooit meegemaakt.

Lees ook  14 voorwerpen die in je achterste passen mocht je eens iets anders willen proberen

Eén van de dieren bleek gechipt te zijn. De eigenaar van het dier is hierdoor gevonden. Van de andere drie is nog onbekend waar ze vandaan zijn gekomen.

Glas
De politie vermoedt dus dat er opzet in het spel is. Jurion Veenstra: “Een wijkbewoner heeft kattenvoer gevonden waar glas door zat vermengd”. Ook bleek één van de katten gebroken ribben te hebben. Dit merkte de eigenaar toen ze het dier ging begraven.

De politie waarschuwt buurtbewoners met katten dat er dus mogelijk iemand opzettelijk de katten iets aandoet. “Als het door menselijk toedoen is gebeurd, wil ik voorkomen dat het vaker voorkomt”, zegt de wijkagent. Hij roept daarom op als mensen meer weten, dit te delen met de politie.

Lees ook  Eloise had ongemerkt corona: 'Niet eens hoofdpijn of buikpijn'

Februari
In een groepsapp met buurtbewoners is te lezen dat in februari van dit jaar een vergelijkbare vondst is gedaan. Toen meldde iemand dat er langs het Gelderse Diep verschillende katten in het water waren gegooid. Geen enkel dier had het overleefd. De politie heeft hiervan geen aangifte ontvangen. “Maar zo klinkt het wel steeds meer alsof er inderdaad een kattenmoordenaar rondloopt”.

Koningsdag anno 2022: Sla Poetin op z’n bek voor 1 euro

Medewerkster tbs-kliniek meermaals gestoken door patiënt