in

Moeder vindt zwaar vuurwerk bij zoontje (11) en belt politie

De politie in Arnhem heeft dit weekend honderden stuks zwaar vuurwerk onderschept na een melding van een moeder. Ze tipte de politie nadat ze op de kamer van haar 11-jarige zoontje illegaal vuurwerk vond. Daarop vonden agenten op vier adressen onder meer nitraten en cobra’s.

De zoon kreeg het vuurwerk van een ander 11-jarig jongetje. Bij dit jongetje thuis werden meerdere cobra’s en nitraten aangetroffen. ,,Hierna werd bij weer een ander 11-jarig jongetje zwaar vuurwerk aangetroffen”, stelt de politie.

Lees ook  Zien: Er staan héle pittige foto’s van vriendin van Max Verstappen online!

Uiteindelijk kwam de politie ook uit bij een vierde adres, bij een 19-jarige Arnhemmer. Ook hier lag zwaar vuurwerk. De politie ziet hem als verdachte in deze zaak. Zijn telefoon is in beslag genomen.

De agenten vond in totaal 295 nitraten, elf shells, dertien cobra’s, tien vlinders en twee vuurwerkpotten. ,,Het is natuurlijk létterlijk levensgevaarlijk als zulke jonge kinderen met dergelijk vuurwerk spelen, wij zijn de moeder van het eerste jongetje dan ook dankbaar voor de melding”, laat de politie Arnhem-Zuid weten via een bericht op Facebook.

Lees ook  Doodzieke hond met tumor eenzaam vastgebonden aan hek: ’Alleen inslapen helpt’

Alle vier de adressen waren in een wijk waarvan de politie ook veel meldingen van vuurwerkoverlast krijgt.

Kinderen ‘stampen’ vuurwerk aan: jongetje (12) gewond door gevaarlijke TikTok-trend

’Gepeste’ tiener pleegt bomaanslag bij Russische school, meerdere gewonden