in

Jongen vastgebonden en levend in kanaal gegooid uit wraak

In Sint-Jans-Molenbeek zijn donderdagochtend vijf mensen opgepakt die er van verdacht worden een 19-jarige jongeman te hebben geslagen en hem nadien vastgebonden in het kanaal van Brussel te hebben gegooid. Dat schrijft Sudinfo.

De feiten dateren van 28 augustus. Het zou om een vergeldingsactie gaan. Het Brussels parket bevestigt de arrestatie van vier meerderjarigen en één minderjarige, maar gaf geen verdere commentaar.

De actie zou een vergelding zijn voor slagen door de jongeman aan een kind. Twee minderjarigen zijn intussen vrijgelaten onder voorwaarden, maar zijn wel aangeklaagd als dader of medeplichtige voor vrijwillige slagen en verwondingen (in bende en gewapend). Het gevolg voor de man was arbeidsongeschiktheid.

Lees ook  Leraar vrijgesproken van ver krachting minderjarige leerling

Twee andere meerderjarigen zijn zonder voorwaarden vrijgelaten. De beslissing met betrekking tot de minderjarige werd niet meegedeeld.

Foto
De actie maakte volgens Sudinfo deel uit van een strafexpeditie. Een van de gearresteerde verdachten, een vrouw, zou een afspraak met het slachtoffer hebben gemaakt omdat zij uitleg van hem wou over een foto op sociale media waaruit zou blijken dat het kind van haar ex-vriend was geslagen.

Lees ook  Kindje lang mishandeld: bloot in poep en vastgetapet aan stoel

De andere verdachten wachtten hem op aan de Havenlaan. Een van de verdachten zou de jongeman in het water geduwd hebben terwijl hij vastgebonden was. Hij slaagde erin zichzelf te bevrijden en de oever te bereiken.

10 kilo afvallen zonder enige moeite, zo kan het

Geen zin om te krabben? Simpelste truc tegen bevroren ruit werkt nog altijd het best