in

Politie neemt verwaarloosde huisdieren in beslag

Donderdag 10 juni 2021 heeft de dierenpolitie in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op basis van de Wet Dieren 48 huisdieren uit een woning in Utrecht gehaald.

Dit werd gedaan in verband met hun slechte leefomstandigheden. Alle dieren zijn inmiddels veilig ondergebracht op een geheime locatie.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding over een dode hond in het water. Op basis van meerdere signalen kwamen er verschillende adressen in beeld, waar huisdieren gehouden werden voor de fok.

Met een machtiging tot binnentreden, zijn wij bij drie woningen binnen gegaan. In één woning troffen we de dieren in erbarmelijke omstandigheden aan.

Lees ook  Jongen (4) overleden na ongeval in Baarle-Nassau

In samenwerking met een dierenarts werd geconstateerd dat ook de conditie van de dieren slecht was.

Onderzoek
In totaal trof de politie 47 honden aan en één ara. In de woning en tuin leefden de dieren in kleine kooien die ernstig vervuild waren.

De dierenpolitie doet nader onderzoek. De eigenaar was tijdens de inval niet thuis en is niet aangehouden. Hij zal later worden gehoord. Bij twee andere woningen troffen wij ook dieren aan.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft bij deze adressen een last onder dwangsom uitgereikt om te zorgen dat de situatie daar verbeterd wordt.

Lees ook  Veroordeelde ver krachter van meisje in Kampen mishandeld in gevangenis

Zelf mogelijk een hondje gekocht?
Heeft u in de afgelopen maanden een klein hondje gekocht in Utrecht en heeft u het vermoeden dat dit hondje afkomstig is van één van deze fokkers?

(Denk hierbij aan Chihuaha’s, Pomeranians, Boston terriër, Toy poedel en Shi tzu’s.) Maak dan via deze link een online melding.

Stuur wel direct een foto van het hondje mee, anders kunnen wij uw melding niet in behandeling nemen. Vermeld bij uw melding procesnummer 2021180197.

Man stak in op personeel van een supermarkt aan de Den Haag en sticht daar brand

RIVM: Forse toename van rokers die stoppen na accijnsverhoging