in

Politie houdt poedelnaakte man aan na wilde achtervolging

VENLO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Venlo een poedelnaakte man aangehouden na een wilde achtervolging. De 22-jarige Venlonaar bleek onder invloed van drugs. Verder reed hij in een onverzekerde auto en had hij geen rijbewijs, maakte de politie zaterdag bekend.

Een patrouille van de politie wilde rond middernacht een auto controleren op de Genooyerweg in de Limburgse stad. De bestuurder gaf echter plankgas. Met snelheden tot 120 kilometer per uur scheurde de man met gedoofde lichten tegen het verkeer in op de linker weghelft door de bebouwde kom, waar hij op de Industriestraat bijna een geparkeerde truck met oplegger ramde.

Lees ook  Vrouw kent moeder niet en blijkt getrouwd met broer

Op het laatste moment kon hij de vrachtwagen ontwijken. Aan het einde van de weg stopte de auto plotseling, sprong de man eruit en zette het op een lopen.

„Tot onze verbazing was deze man helemaal poedeltje naakt”, schrijft de politie op Facebook. De agenten wisten hem aan te houden. Uit een drugstest bleek dat de man waarschijnlijk onder invloed van methamfetamine en wiet was.

Lees ook  Aha! Dít is de reden waarom kledingstukken in outletstores zo goedkoop zijn!

Waarom de man geen kleren aan had, moet later zaterdag tijdens het verhoor op het bureau blijken.

Met negatieve test weer toegang tot honderden locaties: zo werkt het

Kabinet: geen versoepelingen per 21 april!