in

Politie helpt Oekraïens gezin met autopech: ‘Tranen in zijn ogen’

De Brabantse politie kwam vanochtend voor een bijzondere situatie te staan. Toen een man de snelweg overstak bij Asten, wilde een agent ingrijpen en een bekeuring uitdelen.

Al snel bleek het verhaal anders dan de agenten hadden verwacht: de man was met zijn gezin uit Oekraïne gevlucht en had autopech. Hij was onderweg naar een tankstation voor hulp.

“Levensgevaarlijk natuurlijk, een situatie waar we eigenlijk altijd hard tegen optreden in de vorm van een stevige bekeuring”, schrijft de Somerse politie op Instagram over het voorval. Maar dat bekeuringsboekje liet de agent toch maar in zijn broekzak.

Lees ook  Hells Angels lopen winkel binnen en nemen alle 200 fietsen uit de winkel mee

“Wij troffen bij het tankstation een Oekraïense man die met zijn vrouw en kinderen al zes dagen onderweg was, op de vlucht van Oekraïne naar Engeland.”

Kanjers
Het gezin had dag en nacht in de auto gezeten om de oorlog te ontvluchten, maar na een kleine week begaf de auto het langs de A67.

“De man wist zich geen raad. Hij was de snelweg over gestoken om hulp te vragen bij het tankstation.”

De politie kreeg een melding binnen en ging eropaf. Na even met de man gesproken te hebben, bracht de agent hem terug naar zijn gezin dat in de auto op hem aan het wachten was.

Lees ook  ZIEN: Katja Schuurman betrapt tijdens wildplassen!

De agent belde vervolgens de ANWB om de man te helpen. “Deze kanjers wisten ons te vertellen dat zij, gezien de huidige situatie, kosteloos pechhulp bieden aan deze mensen.”

Tranen
De agent gaf de kinderen een politiebeer om hen gerust te stellen. Alle hulp maakte de Oekraïense man emotioneel: “Wij zagen na dit alles de tranen in de ogen bij deze man. Wij zijn blij dat het eindelijk een keer mee zit voor hem.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Someren (@politie_someren)

Zien: Sarah van Soelen lokt André Hazes naar bubbelbad met deze foto’s!

Studie: ‘zeurende’ moeders hebben meer kans op een succesvolle dochter