in

Peutertje (2,5) glipt weg uit school: “Aan de drukke baan heeft een andere ouder haar onderschept”

Een peutertje van 2,5 jaar is vorige week woensdag even zoekgeraakt na het belsignaal ’s middags in basisschool ’t Wensbos in Heist-op-den-Berg. Aan de drukke baan werd het meisje even later door een andere ouder onderschept.

Mama Nila Wardodji, die erg onder de indruk is, luchtte haar hart op sociale media. Ze stelt dat de directie initieel te laks heeft gereageerd. “Ik heb zelf contact moeten opnemen”, meent ze. Directeur Alena Akulava zegt dan weer dat de school de feiten nooit lichtzinnig heeft genomen. “We begrijpen dat hun vertrouwen heel erg geschonden is.”

Volgens Nila Wardodji kon haar dochter Celina vorige week woensdag na het middagsignaal gewoon naar buiten stappen. “Via een achterliggend bospad is ze richting de drukke baan (De Paul Van Roosbroecklaan, red.) gewandeld. Ze werd onderschept door een andere ouder”, vertelt Wardodji. “Toen ik haar zag en hoorde dat ze op punt stond om over te steken, ben ik volledig ingestort.”

Maandag hadden de ouders van Celina een onderhoud met de schooldirectie. “Ik heb zelf contact moeten opnemen”, meent Wardodji. “Aanvankelijk stond ze nergens voor open. Het afhaalsysteem doorlichten? Niet mogelijk. Het personeel controleren op het naleven ervan? Niet nodig, want volgens de directeur zijn al haar leerkrachten volwassen en ervaren mensen.”

Lees ook  Artsen vertellen hem om zijn vrouw (45) in verpleeghuis te plaatsen, in plaats daarvan reizen ze wereld rond

De ouders stapten opnieuw naar de politie, waarna de toon van de directie volgens Wardodji bijdraaide. Ze zegt de volgens haar initieel lakse reactie te kunnen bewijzen en zegt ook te beschikken over toevallig gemaakte beelden van een onbemande peuterdeur.

Hun dochter haalde ze intussen van de school. “Dat betekent niet dat ‘t Wensbos per definitie een slechte school is. We willen er vooral niet alle leerkrachten zwartmaken. Het is de inadequate reactie van de directie die ons eerst verbaasde en nu pijn doet.”

Voortaan twee leerkrachten aan deur
Directeur Alena Akulava zit verveeld met de situatie en stelt dat ze de feiten wel degelijk vanaf het eerste ogenblik zeer ernstig nam. Ze zegt ook dat betrokken leerkracht en zijzelf verschillende gesprekken met de ouders hadden. “Ons team leeft absoluut met hen mee en is er bijzonder van onder de indruk. We kunnen ons niet genoeg verontschuldigen en begrijpen dat hun vertrouwen heel erg geschonden is. Wat we anderzijds niet willen, is dit verhaal uitvechten op sociale media.”

Lees ook  Real life: Ik bedrieg mijn echtgenoot omdat hij me niet wil beffen

Hoe ver de peuter vorige week exact gestapt is, kan de directeur niet bevestigen. Ze verzekert wel dat de school er nu alles aan doet om een herhaling van het voorval te vermijden. “We gingen meteen op zoek naar gaten in ons afhaalsysteem”, zegt ze. “Er zullen voortaan twee leerkrachten aan de schooldeur staan, want iemand die iets vraagt of afgeeft, kan al genoeg zijn om even de aandacht te verliezen.

We contacteerden ook de preventieadviseur om het systeem nog eens te bekijken en maandag contacteerden we alle ouders van de kleuters om de afspraken rond afhalen te herhalen. Voor ons is dit een belangrijke les. We gaan dus nog meer ons best doen om een situatie zoals deze te allen tijde te voorkomen.”

Özcan Akyol beschuldigd van verkrachting

Nederlander rambo Harry (36) keert halsoverkop terug van ‘louche’ legioen uit Oekraïne: “Ik was kansloos geweest”