in

Parket geeft meer details vrij over “incident” in kinderdagverblijf in Mariakerke: baby in levensgevaar, drie personen opgepakt

Een baby van zes maanden oud is woensdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Kinderdagverblijf ’t Sloeberhuisje, waar het kindje werd opgevangen, is door de politie verzegeld.

Het parket werd donderdagochtend ingelicht door het UZ Gent in verband met een kind van zes maanden oud dat woensdag in het ziekenhuis werd binnengebracht na een oproep vanuit kinderdagverblijf ’t Sloeberhuisje in Mariakerke. Het kind bevindt zich in kritieke toestand, meldt het parket donderdag.

“Woensdagmiddag rond 13 uur kwamen drie ambulances, waaronder een MUG, voor het kinderdagverblijf gereden”, zegt een buurvrouw. “Maar het was niet duidelijk wat er aan de hand was.”

Lees ook  De meeste mensen hebben het helaas fout: Hoeveel mensen gingen er picknicken?

De volgende morgen stapte het parket af in het kinderdagverblijf, samen met de onderzoeksrechter, de wetsdokter, het labo van de FGP en de lokale recherche.

Het kinderdagverblijf werd verzegeld. Drie personen werden gearresteerd en worden momenteel verhoord.

Failliet
Hoewel ’t Sloeberhuisje is gelegen in een rustige residentiële buurt, vlakbij het terrein van voetbalclub Excelsior Mariakerke, maakt het gebouw een vrij slordige indruk.

Zo is de kerstversiering aan de voordeur nog steeds niet weggehaald en oogt een sticker met daarop de waarschuwing “Pas Op Duitse herder” weinig uitnodigend voor kleine kinderen.

Lees ook  Man moet ter compensatie 164.000 euro aan ex-vrouw betalen voor 27 jaar huishoudelijk werk

’t Sloebershuisje is al sinds 2007 in de Polderkenslaan gevestigd, maar toch hadden buren weinig contact met de uitbaters van de crèche.

“In de beginjaren kwam de zaak niet van de grond en kwamen er bijna geen kinderen over de vloer”, zegt een toenmalige buur.

In 2011 werd er een nieuwe zaakvoerder aangesteld. Die vrouw, de nu 36-jarige D.V., ging vijf jaar later persoonlijk failliet.

Een man van Congolese afkomst werd daarna hoofdaandeelhouder en D.V. werd opnieuw aangesteld als zaakvoerder, zodat alle activiteiten konden worden verdergezet zoals voor het faillissement.

20-jarige schoonheid met 3 suikerooms geeft toe verliefd te zijn; ik krijg 7000 euro per maand

Morgen vanaf 14:00 uur geen treinen door storm Eunice