in

Opnieuw afgesneden hondenpootjes gevonden in Emmeloord: ‘Te afschuwelijk voor woorden’

Er zijn opnieuw twee hondenpootjes in Emmeloord gevonden. Vorige week maandag vond een voorbijganger op een grasveldje voor een flat al twee hondenpootjes.

Vlakbij die plek is door een speciaal team met zoekhonden opnieuw een lugubere vondst gedaan. ,,Het gaat waarschijnlijk om dezelfde hond”, zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer.

Vrijwilligers van ‘Asar zoekhonden’ hadden de politie na de eerste vondst aangeboden om met een getrainde speurhond bij de vindplaats bij de Schoenerstraat te zoeken naar mogelijke andere delen.

Vorige week vrijdag werd er gezocht en zijn opnieuw twee hondenpootjes aangetroffen. ,,Ze lagen bij hetzelfde grasveldje vlakbij het water, maar waren niet direct en met het blote oog zichtbaar”, zegt De Heer namens de politie.

Verwijderd terwijl dier nog leefde
Een dierenarts concludeerde na de eerste vondst van de voorpootjes dat ze zeer waarschijnlijk zijn verwijderd op het moment dat het dier nog leefde.

Het zou gaan om een bastaardhond van tussen de 10 en 15 kilo met een zwart en roodbruine vacht.

Het voorval maakte de tongen los van dierenliefhebbers op social media en in de dierrijke buurt. ‘Hak de poten van die dierenbeul er ook maar af!’, was een veelgehoorde reactie.

Lees ook  Zestien cavia's gedumpt op parkeerplaats: 'Helaas niet de eerste keer'

Een forensisch dierenpatholoog doet nu onderzoek naar de gevonden achterpootjes. ,,Dat moeten we afwachten.

Wellicht kunnen wat details ons verder helpen over wat er precies is gebeurd”, zegt politiewoordvoerder De Heer.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen is op dit moment op de plek waar de andere delen ook gevonden zijn op een boot met apparatuur en een speurhond bezig om te zoeken naar de overige delen van de hond. Zondag is er ook al gezocht. ,,We hopen andere delen van de hond te vinden.”

Veel emoties
De politie neemt de zaak hoog op en heeft meteen groot buurtonderzoek gedaan in de wijk. ,,We hebben de zaak vanaf het begin hoog opgenomen”, zegt De Heer.

,,De zaak zorgt voor veel emoties. Dit is een erg bijzondere zaak en we willen echt weten wie dit gedaan heeft.

We hebben wat tips binnengekregen, maar dit heeft niet veel resultaat gehad. Zonder hulp van het publiek kunnen we niet.”

Lees ook  Tweetal ernstig gewond nadat pitbull hen bijt, toegesnelde buurtbewoners slaan dier dood

Het geld voor de gouden tip is de afgelopen dagen opgelopen naar 2000 euro. De Koninklijke Hondenbescherming heeft 1000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot duidelijkheid in de zaak.

Ook een wat oudere vrouw, die anoniem wil blijven, benaderde de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren en wil 1000 euro geven aan de persoon die de gouden tip geeft. ,,De vrouw vond het zo erg en kon er niet van slapen”, vertelt Henk ten Napel van deze stichting.

Te afschuwelijk voor woorden
,,Deze zaak is echt te afschuwelijk voor woorden”, zegt Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming.

Ze roept mensen die meer denken te weten over deze daad op om contact op te nemen met de politie. ,,Wie doet nou zoiets?

En dan ook nog eens bij een hond die waarschijnlijk nog leefde. Dit moet tot de bodem toe worden uitgezocht, want we hebben hier te maken met iemand die een gevaar is voor de samenleving.”

Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor s*ksdate: ‘Ik zag geld voor mijn ogen’

Twee jongens (12 en 14) staande gehouden voor mishandelen en doden babyeendjes