in

Opnieuw aanranding in trein: slapende vrouw (19) betast

ALMERE – Voor de tweede keer in korte tijd is een vrouw aangerand in een trein. Een 19-jarige vrouw is dinsdagavond om 23.15 uur op het traject Lelystad – Almere door een man betast terwijl ze sliep.

De aanranding werd gezien door een andere reiziger die ingreep, meldt de politie. Op aanwijzing van de medereiziger werden korte tijd later bij station Almere de man en twee andere mannen aangehouden. De reiziger die alarm sloeg, 112 belde en de conducteur alarmeerde, werd later bedreigd door de mannen.

Lees ook  Man brengt inbreker om het leven en woont 15 jaar lang met lijk in woning

Man opgepakt voor langdurige aanranding in trein
Alle drie de mannen zijn door de politie aangehouden toen de trein in Almere aankwam. Het gaat om twee mannen uit de Brabantse gemeente Cranendonck van 22 en 26 jaar en een 27-jarige man uit de Groningse gemeente Westerwolde.

Op maandag 23 mei werd nog een vrouw gedurende 40 minuten aangerand in de trein naar Alkmaar. Afgelopen maandag is daarvoor een 40-jarige man uit Den Helder opgepakt.

Lees ook  Met deze kebab-grill creëer je thuis jouw eigen shoarmazaak

De NS heeft sinds april 2020 een telefoonnummer (06-13181318) waar treinreizigers die zich onveilig voelen of overlast ervaren dat via WhatsApp of sms kunnen melden bij de NS-meldkamer. In situaties waarbij met spoed hulp nodig is, moet 112 gebeld worden. Het is niet bekend of er naar aanleiding van de incidenten nieuwe veiligheidsmaatregelen worden genomen, de NS zegt de politieonderzoeken eerst te willen afwachten.

Jonge mama schuldig aan de dood van haar zoontje (2), dat stierf aan ondervoeding

Adam (5) nog niet ontwaakt uit coma na mishandeling in asielzoekerscentrum Katwijk