in

Opmerkelijke excuses politie Huizen: ‘Deze boete had nooit geschreven mogen worden’

Opmerkelijke excuses van de politie in het Noord-Hollandse Huizen. Vrijdag werd daar iemand bekeurd voor het niet dragen van een mondkapje. Nu laat de politie weten spijt te hebben: “Achteraf vinden wij dat deze bekeuring niet geschreven had moeten worden.”

De bekeuring werd uitgeschreven tijdens een controle in een winkel in Huizen. “Positief was dat vrijwel iedereen een mondkapje droeg”, begint de politie. “Een persoon droeg echter geen mondkapje en hij werd daarover aangesproken en kreeg ook een bekeuring. Achteraf gesteld vinden wij dat deze bekeuring niet geschreven had moeten worden.”

Lees ook  Vrouw is derde zus die 100 wordt – viert groot feest met zussen van 104 en 102 jaar oud

Eigen verantwoordelijkheid
Volgens de politie ligt de verantwoordelijkheid voor het dragen van een mondkapje in eerste instantie bij de persoon zelf. Daarna is het aan de winkelmedewerkers om er iets van te vinden. De politie zou enkel en alleen moeten optreden bij excessen, zo vindt het corps nu. “Wij zijn het sluitstuk van handhaving en dan vooral bij excessen en niet bij het begin.”

Lees ook  Vrouw vreet zichzelf het ziekenhuis in bij all-you-can-eat-sushirestaurant

“Wij bieden hiervoor onze excuses aan en treden in contact met de persoon die geen mondkapje droeg”, laat de Gooise politie weten op Facebook. Wel benadrukt het corps de noodzaak van de coronamaatregelen. “Uiteraard blijft staan, dat de bestrijding van corona begint met het naleven van de maatregelen. Mogen we daarbij op u rekenen?”

Busje raakt groep fietsers in Oudkarspel en vlucht, 5 gewonden

Al ruim 50.000 aanmeldingen voor groepsaangifte tegen De Jonge