in

Opel Vectra valt tegen, man steekt 9 keer in op garagehouder: ‘Ik ben geen prater’

,,Hij stak mij met zijn woorden”, vertelde A. (26), de man die volgens Justitie in Megen een garagehouder probeerde te doden met een mes. ,,Daarom heb ik bewust terug gestoken. Niet met woorden: ik ben geen prater.”

Het OM eist nu 4 jaar cel en tbs met voorwaarden tegen de man, voor één poging tot doodslag en twee pogingen zware mishandeling.

A. reisde op 24 maart 2020 met de trein van Den Haag naar Oss. Hij had een afspraak met de eigenaar van de autogarage, om te kijken naar een Ford Ka. Het latere slachtoffer haalde hem op bij het station.

Proefrit gemaakt
A. had nogal wat aan te merken op de Ka. De garagehouder liet hem daarom ook een Opel Vectra zien.

De Hagenaar maakte een proefrit. ,,Ik zei dat de auto niet goed was”, vertelde A tegen de Bossche rechtbank.

,,De elektronica werkte niet.” Hij hoorde de garagehouder zeggen: ,,Wat verwacht je nou van een auto van 500 euro?”

Ze hadden hierna geen prettig gesprek. A. liep de garage uit, haalde een mes uit zijn rugzak en verstopte dat in zijn mouw.

Lees ook  Omstander mishandelt man na maken foto’s van eigen kindje

,,Ik wilde deze meneer laten voelen wat hij deed met zijn woorden.” A. liep weer naar binnen en vroeg om een proefrit in de Ka. ,,Ik wilde die meneer afleiden, zodat hij niet zou zien dat ik met een mes op hem afkwam.”

Hij greep het slachtoffer vast en stak negen keer op hem in. De garagehouder rukte zich los en vluchtte naar buiten. De Hagenaar rende achter het hevig bloedende slachtoffer aan.

Pink verloren
,,Het was maar goed dat zijn broer er was”, zei A. De broer van de garagehouder sprong namelijk bovenop hem. Deze zag ‘schuim’ om de lippen van de verdachte.

Uiteindelijk kwamen de broers en een klant van het garagebedrijf in ‘een worsteling’ met A. Hierbij verloor de verdachte zijn pink en raakte de klant gewond aan zijn hand.

De garagehouder werd zwaargewond opgehaald door een traumahelikopter. Hij had een snee van 8 centimeter op zijn hoofd, zijn oor was ‘door en door’, de neus gebroken en er zat een flinke wond op zijn borstkas.

Lees ook  Dronken man randt vrouw aan en mishandelt man in Tilburg

De aanval maakte diepe indruk op hem. ,,Een laffe daad”, noemde hij het in zijn slachtofferverklaring.

Hij wist nog steeds niet wat de aanleiding was voor het geweld en was het vertrouwen in andere mensen verloren. Zijn broer omschreef A. als een ‘tikkende tijdbom’.

Narcistische kenmerken
Volgens een psychologisch rapport was A. ‘snel gekrenkt’ en leed hij aan een depressieve stoornis, ‘narcistische kenmerken’, en een stoornis in de ‘agressiebeheersing’. Hij was verminderd toerekeningsvatbaar.

Volgens officier van justitie M. van der Linden had A. geprobeerd om de garagehouder te doden. De man maakte zich volgens haar bovendien schuldig aan twee ‘pogingen tot zware mishandeling’ op de broer en de klant van het slachtoffer.

Opnemen in kliniek
Het OM eiste een celstraf van 4 jaar en de lichtere tbs-vorm ‘met voorwaarden’. De man moest zich daarbij in een Forensisch Psychiatrische Kliniek laten opnemen. De verdachte wilde daaraan meewerken. ,,Ik had een gevoel dat ik nooit meer wil voelen.”

Uitspraak over veertien dagen.

Agent slaat ruit in om gewonde vrouw te helpen en belandt zelf ook in ziekenhuis

Angela heeft de liefde in Nigeria gevonden