in

Ook vriendin van Dave De Kock opgepakt: “Ze was zwaar onder invloed van alcohol en loog om haar partner te beschermen”

Na Dave De Kock is ook zijn Nederlandse vriendin opgepakt. Dat is bevestigd aan onze redactie. Bij haar arrestatie was ze zwaar onder invloed van alcohol.

Tegen de politie had ze eerder gelogen om haar partner te beschermen. Ze hielp ook bij de smoesjes, zodat de moeder van Dean op het verkeerde been gezet werd.

Het Oost-Vlaamse parket heeft een persstop afgekondigd en kan geen informatie over het onderzoek meer bevestigen.

De vrouw werd vorige nacht opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde.

Slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel. Ook vorige woensdag was dat het geval, bedoeling was dat hij er een nacht zou logeren.

Toen het kind veel langer wegbleef, kregen de moeder en de grootmoeder verschillende smoezen te horen.

Uit de verklaringen van R.W. zou blijken dat ze haar partner wilde beschermen. Zo wist ze zogezegd niet welke kleren De Kock droeg bij zijn vertrek.

Lees ook  Eindhovense leraar gaf meisje (17) geen les maar verdient toch cel omdat hij s*ks met haar had

In het opsporingsbericht werd er dan ook niets over vermeld. Achteraf bleek ze die kennis wel te hebben.

Daarnaast week haar verklaring ook af met wat De Kock na zijn arrestatie vertelde. Vandaag wordt de vrouw voorgeleid.

“Naar de keel gegrepen”
“R. heeft De Kock willen beschermen omdat ze schrik had dat hij opnieuw achter de tralies zou vliegen”, verklaart de oma van Dean.

“Ze heeft aan mij ook toegegeven dat ze niet alles verteld heeft. Hij zou haar tijdens een ruzie naar de keel gegrepen hebben. De voorbije week waren er al meermaals spanningen, daarbij vielen ook klappen.”

“Vorige vrijdag ging Dave door het lint omdat R. zich niet snel genoeg aangekleed zou hebben.

Hij wilde met Dean naar zijn grootouders in Antwerpen om de jongen eens voor te stellen aan hen. ‘s Avonds zijn ze vertrokken, maar hij is nooit op die bestemming geweest.

Ze zouden de nacht in de auto doorgebracht hebben. Tegen ons beweerde R. de hele tijd dat Dean bij hen thuis in Sint-Gillis-Waas was. Pas zaterdag kwamen we te weten dat dit gelogen was.”

Lees ook  Man neergestoken, meisje opgepakt

Er kan R. onder meer schuldig verzuim ten laste gelegd worden. Cruciaal element wordt daarbij het precieze tijdstip van overlijden van Dean en of zij dus nog een verschil had kunnen maken.

Vermassen
De Kock zelf was bij zijn arrestatie zodanig onder invloed van drugs dat hij lange tijd geen zinnig woord kon uitbrengen.

Pas tegen de avond kon hij deftig verhoord worden en wees hij de plek aan waar hij Dean achtergelaten had.

De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. De Nederlandse politie heeft een rechercheteam met twintig politiemensen op de zaak gezet.

De moeder van Dean heeft intussen Jef Vermassen als advocaat onder de arm genomen. Het Oost-Vlaamse parket heeft een persstop afgekondigd en kan geen informatie over het onderzoek meer bevestigen.

Dave De Kock leidde politie naar lichaam van ontvoerde Dean (4): verstopt tussen rotsblokken op afgelegen parkeerplaats

Man overleden na reanimatie op vaccinatielocatie Leiderdorp