in

Ook koppel bij dodelijke slachtoffers van carnavalsdrama: “Bedankt dat je er altijd voor me was”

De dodelijke slachtoffers die gisteren vielen toen een wagen met hoge snelheid inreed op een grote groep carnavalisten in Strépy bij Le Louvière, krijgen een gezicht.

Het zou onder meer gaan om Mario Cascarano en zijn vrouw Micaela Imperiale. Dat melden vrienden van het koppel op Facebook en wordt bevestigd door La Nouvelle Gazette. “We zullen jou en je levensvreugde missen”, klinkt het bij een collega van de man.


Ook de broer van Micaela zou bij de dodelijke slachtoffers zijn. Het zou gaan om Salvatore Imperiale.

Een collega van de man bij de socialistische vakbond brengt hulde aan hem op sociale media. Noémy Bastin noemt hem “kameraad, collega, maar vooral vriend”.

“Je was altijd bij de eerste om in het getouw te komen. Je was een echte militant. Je laat een grote leegte achter in onze delegatie.”


Gisteren ochtend werd al duidelijk dat Fred Cicero, een medewerker van L’Association des Clubs Francophones de Football (ACFF), ook bij de dodelijke slachtoffers was.

Het ACFF staat in voor het Franstalige amateurvoetbal. De organisatie meldde zelf het overlijden van Cicero op Facebook.

Lees ook  Alisa’s man draagt oude hond 17 kilometer lang op zijn schouders naar Poolse grens

“De ACFF is in rouw”, klinkt het. “Fred Cicero is een van de slachtoffers van de Strépy-tragedie. Hij was een gewaardeerde medewerker van de afdeling ‘Formation des Cadres’. Rust zacht, Fred.”


De man was technisch directeur van de jongerenwerking van ‘Entité Manageoise’, maar had enkele weken geleden besloten om de overstap te maken naar ‘RUS Binche’.

Hij zou daar vanaf 1 juli officieel aantreden als algemeen directeur van de club, zo meldt La Nouvelle Gazette.

Cicero trainde heel wat jonge spelertjes en ook zij betuigen hun medeleven. “Bedankt dat je er altijd voor me was, dat je enkele jaren mijn coach was, dat je me altijd goede raad gegeven hebt. Rust in vrede, we zullen je nooit vergeten”, klinkt het onder meer.

Ook Laure Gara is een van de dodelijke slachtoffers. Dat meldt haar nicht op sociale media en het nieuws wordt op Facebook bevestigd door voetbalclub RAEC Mons, waar de vrouw als vrijwilliger de bar uitbaatte en omschreven wordt als een moederfiguur.

“Ze was erg betrokken, en deed haar werk altijd met een glimlach. Ze hield van de club”, zegt ook Gillian Hermand, de communicatiemanager bij RAEC Mons, bij Sudinfo.

Lees ook  Na rekening van 400 dollar bij de dierenarts, beseft de man dat zijn manke hond hem nadeed uit medeleven

Neef Flo Nurra kreeg al heel wat steunbetuigingen. “Rust in vrede, nicht”, schrijft hij. “Je was vertrokken om je te amuseren en een leuke tijd te beleven op het carnaval van Strépy, maar die chauffeur ontnam je het leven. Veel moed aan mijn familie. Ik ga je missen.”


Er komen ook veel steunbetuigingen van vrienden binnen voor Frederic D’andrea. “Met verbazing hoorde ik vanmorgen het nieuws”, getuigt onder meer Chris Sallendre.

“Ik wilde het niet geloven, het duurde even voordat ik het doorhad. Je was zo blij dat je opnieuw carnaval kon vieren, je telde de dagen af.

En toen was daar opeens die gek. Ik heb niet eens woorden om te schrijven wat ik voel. Rust zacht, mijn vriend.”


D’andrea was een “bewonderenswaardig” steward bij voetbalclub RAAL La Louvière. “Woorden schieten ons te kort”, klinkt het daar in een emotionele verklaring op sociale media.

“De tragedie die deze ochtend plaatsvond op het carnaval van Strépy-Bracquegnies, vult ons met afschuw.”

Ruzie tussen Ajax- en Feyenoordfans mondt uit in steekpartij in Den Bosch

Tim van der Boor door politie doodgeschoten in Waalwijk