in

Onverlaten kortwieken staart en manen van paard in Goirle

De eigenaar van een paard trof het dier afgelopen woensdag aan in de wei in Goirle met een wel heel kort en pittig kapsel. Onverlaten hebben ergens tussen dinsdag en woensdag de staart en manen van de Fjord zomaar afgeknipt.

“Buiten het feit dat dit super sneu is voor het paard, omdat hij nu de vliegen niet goed van hem kan afhouden, valt het ook onder dierenmishandeling en verminking. Dit is dan ook strafbaar!”, schrijft de politie op Facebook.

Lees ook  Paard van Sinterklaas ingeslapen na hartverscheurende beslissing

‘Handjes afhakken’
De actie verbijstert volgers van de facebookpagina. “Wat een raar volk loopt er hier toch rond!”, schrijft één van hen. Stevig straffen, de dader(s), vindt een ander. “Ik snap niet waarom mensen aan ander mans spullen zit of eigendommen blijf met je tengels ervan af ik zou wel raad weten met zo een handjes afhakken kijken of hij of zij dat ook fijn vinden!”

Lees ook  Postbode veroorzaakt opnieuw ongeval “Deze keer knalde hij tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand in een tuin”

De daders zijn spoorloos. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben of meer weten over deze daad, zich te melden.

Oud-marinier Klaas maakt zich zorgen: ‘Haal niet zomaar elke tolk terug’

Ruben overleed na aanrijding, bestuurder ging ervandoor: ‘Zo iemand mag nooit meer rijbewijs hebben’