in

Onrust onder hardloopsters in Leiden na meldingen van aan randingen

De politie waarschuwt hardloopsters in Leiden om alert te blijven. Twee vrouwen zouden tijdens het joggen in het polderpark Cronesteyn zijn aan gerand door een in het zwart geklede wielrenner.

Hij zou de vrouwen bij de b*llen en in het kruis hebben gegrepen. De politie heeft contact met de twee vrouwen en zegt dat ze van plan zijn om aangifte te doen.

Hardloopwinkel Leiden heeft op Instagram de ervaringen van de twee vrouwen gedeeld. Volgens een woordvoerster is er veel onrust onder hardlopende vrouwen in de stad.

‘We moeten nu twee keer nadenken waar we gaan hardlopen, maar ik hoop wel dat vrouwen blijven hardlopen en zich niet bang laten maken door dit soort figuren.’

In de reacties op Instagram vertelt een vrouw dat ze zelf ook extra voorzichtig is.

Lees ook  Annie (78) werd mogelijk doodgestoken door buurman: 'Leegte in mijn hart die ik niet meer kan vullen'

‘Dit weekend was ik aan het hardlopen in Cronesteyn en ik merkte dat ik toch wel schrok als er wielrenners achter me reden.

Ik was blij dat het alleen groepjes mannen waren en niet iemand die in zijn eentje reed’, is één van de reacties op Instagram.

‘Onschuldig bedoelde opmerkingen geven ongemakkelijk gevoel’
De Hardloopwinkel wil met de oproep andere hardloopsters waarschuwen. ‘Vrouwen moeten meer opletten’, zegt een woordvoerster van de Hardloopwinkel die anoniem wil blijven.

‘Het is helaas niet de eerste keer dat we dit meemaken. We moeten niet vergeten hoe vaak (hardlopende) vrouwen worden nageroepen, nagefloten of zelfs worden uitgescholden als ze niet reageren.’

Ook onschuldig bedoelde complimentjes geven vrouwen een ongemakkelijk en onveilig gevoel.

Lees ook  Jongen vastgebonden en levend in kanaal gegooid uit wraak

‘Wij moeten gewoon alleen kunnen hardlopen zonder dat we ongevraagde aandacht van mannen krijgen.’

De woordvoerster adviseert vrouwen altijd een telefoon mee te nemen en iemand te informeren over waar en wanneer je gaat hardlopen. Ook samen hardlopen kan een uitkomst zijn.

Daarnaast zijn er nog diverse gadgets te koop waarmee je jezelf kan verdedigen, zoals een klein alarm of legale sprays om iemand mee in het gezicht te spuiten.

‘We moeten nu twee keer nadenken waar we gaan hardlopen, maar ik hoop wel dat vrouwen blijven hardlopen en zich niet bang laten maken door dit soort figuren.’

De politie laat weten dat het nog te vroeg is om actief op zoek te gaan naar de man, maar adviseert mensen alert te blijven.

Kinderbueno komt met een nieuwe ‘limited edition’ smaak!

Europees land verplicht vaccinatie voor iedereen en voert complete lockdown in