in ,

Onderzoekers: mensen die emoji’s gebruiken wippen meer

Staan jouw app-gesprekken vol met emoji’s? Gefeliciteerd, dan heb je waarschijnlijk meer s*ks dan je emoji-vermijdende buurman.

Onderzoek
Onderzoek van het Kinsey Instituut heeft namelijk uitgewezen dat mensen die emoji’s gebruiken in hun (dating) app gesprekken, meer seks, of meer kans op s*ks hebben dan mensen die dat niet doen.

Huh? Ja, echt. Kleine kanttekening: het gebruik van emoji’s vergroot niet je kans op een eerste date. Die bleef bij de vijfduizend proefpersonen die meededen aan het onderzoek gelijk.

Lees ook  Zo zorg je dat een uitgebloeide orchidee weer bloemen krijgt

Maar: het gebruik van emoji’s in gesprekken vergrootte wel de kans op een tweede date, of een kus, of…. nou ja, vul die zelf maar in.

Intieme connectie
Het gebruik van emoji’s werd namelijk gezien als een manier om effectief informatie over te brengen op een persoonlijke wijze, en daarmee een ‘intieme connectie’ te vormen. En die intieme connectie is wel nodig voor… een intieme connectie.

Lees ook  McDonald's stopt met plastic Happy Meal-speeltjes

Dus, ga je binnenkort op eerste date, of heb je die net achter de rug? Gooi even wat emoji’s in je gesprekken.

Het onderzoek vertelde ons niet welke emoji’s het beste werkten, dus dat antwoord moeten we je schuldig blijven.

Maar we kunnen je wel vertellen dat at random aubergines in het rond strooien niet altijd even goed ontvangen wordt. Probeer het dus eerst maar eens met een knipoog.

‘Mannen worden gelukkiger van hun bromance dan van hun relatie’

Sylvana Simons vertrokken uit Tweede Kamer