in

OM wil vader cel in voor jarenlang misbruik van drie dochters: ‘Je hebt me als kind verpest’

Met tranen in zijn ogen hoorde Hagenaar Perry L. (49) hoe zijn drie dochters jarenlang hebben geleden onder zijn misbruik. Maar zelf zei hij zich niks te herinneren van eventuele seksuele handelingen tijdens de massages met olie, of van een verkrachting.

Tegen hem werd dinsdag in de Haagse rechtbank niettemin een celstraf van vier jaar geëist en tbs met voorwaarden, een milde tbs-variant.

Het misbruik speelde vanaf 2005 in Den Haag, Zoetermeer en in zijn huidige woonplaats Nootdorp. Het zou zijn begonnen toen zijn oudste dochter naar de middelbare school ging. Ze moest haar vader regelmatig masseren, omdat L. naar eigen zeggen last had van een complex pijnsyndroom. ,,Fysio- en pijntherapie hielpen niet, maar een massage wel. Dan ontspande het.’’ Dat ze daarbij beiden naakt waren, was volgens hem omdat de olie ‘anders op de kleding zou vlekken.’

Lees ook  Balkon stort in Vlaardingen, twee personen ernstig gewond

Verkrachting
Ook zijn andere dochters moesten tussen hun twaalfde en zestiende hun vader masseren. Dat deed hij ook terug. L. ontkende dat hij hen daarbij op intieme plekken aanraakte. ,,Wellicht kwam ik er weleens langs, maar dat is nooit mijn intentie geweest.’’

Volgens zijn dochters deed hij dat wél bewust. Hij zou zelfs een van hen hebben verkracht toen hij haar vroeg bij hem te slapen. Dat herinnerde L. zich anders. ,,Ik was gestopt met mijn medicatie en was angstig. Ik dacht dat mijn vrouw naast me sliep toen ik haar aanraakte. Zodra ik doorhad wie ze was stopte ik. Toen had ik mijn pyjamabroek wel aan.’’

‘Voelde me waardeloos’
De slachtoffers gaven aan nog steeds last te hebben van de gebeurtenissen. ,,Klein, machteloos en waardeloos. Zo voelde ik me toen, en nu nog weleens. Je hebt me als kind verpest. Niemand hoort hiermee weg te komen.’’ L. was zichtbaar aangeslagen na de woorden van zijn dochters. ,,Het doet me heel veel pijn dat ik gefaald heb als vader. Het spijt me voor al het verdriet en dat ik jullie niet kon beschermen tegen mij.’’

Lees ook  Bestuurder (62) sterft nadat hij onwel wordt in auto met vrouw naast zich

De aanklaagster: ,,Hij heeft elf jaar lang ontucht gepleegd met zijn dochters, terwijl hij de persoon hoorde te zijn waarbij ze zich veilig voelden.’’ Verdachtes advocaat vroeg de rechtbank gelijk te beginnen met een behandeling, omdat L. al meer dan een jaar in voorarrest zit.

De uitspraak is 7 september.

Heftige schietpartij in Dordrecht, 2 agenten neergeschoten: ‘Hoorden zeker twintig schoten’

Rutte: verschrikkelijk dat mensen niet meer naar vliegveld Kabul kunnen