in

OM gaat Lil’ Kleine vervolgen na aanklacht over mishandeling

Het OM gaat Lil’ Kleine vervolgen voor een mishandeling die in 2019 zou hebben plaatsgevonden bij een Amsterdamse discotheek.

Jorik Scholten, zoals Lil’ kleine eigenlijk heet, moet op 8 september voor de rechter in Amsterdam verschijnen. De rapper en twee andere verdachten – een 49-jarige man en een 51-jarige man uit Boxtel – worden beschuldigd van mishandeling.

Het slachtoffer, een 28-jarige man, zou op 7 december 2019 aangevallen zijn door de twee mannen, nadat hij met Lil’ Kleine in discussie was geraakt. Het slachtoffer zou in de Amsterdamse Club Olivia tegen Jamie Vaes, de vriendin van Scholten, aangestoten zijn. Lil’ Kleine zou daarna agressief op de man gereageerd hebben. Toen de 28-jarige later naar buiten ging, kwam hij daar opnieuw de artiest tegen, die een paar vrienden op het slachtoffer wees. Twee van hen zouden hem daarna hebben aangevallen. De eigenaar van de discotheek bevestigt dat de rapper bij het incident aanwezig was.

Lees ook  9-jarige Afghaanse jongen na drie dagen in put overleden

Voor zo’n 2000 euro zou Lil’ Kleine je leren hoe je succesvol wordt. De opleiding blijkt echter weinig voor te stellen en deelnemers eisen nu hun geld terug.

Persoonlijk gesprek
Nathan Moszkowicz, de manager van Lil’ Kleine, zou aangeboden hebben om een persoonlijk gesprek met het slachtoffer te organiseren om de situatie uit te praten. In ruil daarvoor zou de man dan zijn aangifte in moeten trekken. De man is daar ogenschijnlijk niet mee akkoord gegaan. Moszkowicz vertelde later ook dat Scholten al ondervraagd is door de politie.

Lees ook  Michelles dochter heeft leukemie: ‘Het laatste plukje haar heb ik afgeknipt toen ze sliep’

Op 8 september informeert de rechtbank naar het verloop van het onderzoek. Daarna wordt waarschijnlijk bepaald wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

OM eist 7 jaar tegen dansleraar Khalid A. voor verkrachting of aanranding van dertien jonge vrouwen

Minister Kaag reist komende week af naar regio Afghanistan