in

OM eist 7 jaar tegen dansleraar Khalid A. voor verkrachting of aanranding van dertien jonge vrouwen

De 38-jarige Khalid A., de Groningse dansleraar en eigenaar van Groningen Dance Center, wordt verdacht van een reeks aan strafbare feiten. Het OM heeft inmiddels haar strafeis bekendgemaakt.

Die luidt 7 jaar celstraf, plus daarna nog eens een beroepsverbod van 5 jaar. A. zou in totaal dertien leerlingen en docenten hebben aangerand of verkracht, of pogingen daartoe hebben gedaan.

Minderjarig
Eén van de aanklachten komt van een meisje met wie hij in 2020 seks gehad zou hebben. Op dat moment was zij 17 jaar oud. A. zou tijdens een intiem gesprek na een les aan haar gevraagd hebben of ze hem oraal wilde bevredigen. Daarna zouden ze volgens A. nog een keer seks gehad hebben. “Mijn relatie was uit en die van haar ook”, sprak de dansleraar. Hij vertelde ook dat hij ‘geen leraar-leerlingrelatie met haar gevoeld zou hebben’ en dat er geen sprake was van dwang.

Lees ook  Brabantse school schorst leerling (15) die weigert mondkapje te dragen

Broek met een gat
In meerdere aanklachten wordt de dansdocent ervan beschuldigd dat hij leerlingen en andere docenten belaagd zou hebben tijdens het strekken. Wanneer ze bezig waren met een oefening zou A. zijn kruis in hun gezicht hebben geduwd. Verschillende slachtoffers meldden dat hij daarbij een trainingsbroek met een gat erin droeg. Khalid A. ontkent zelf dat hij zo’n kledingstuk bezit, maar volgens zijn ex-vriendin is dat wel degelijk het geval.

Lees ook  Ouders van doodgereden Anouk strijden voor hogere straffen voor verkeershufters

Angst
Volgens de Officier van Justitie was het voor veel van de slachtoffers lastig was om tegen A. in te gaan. Ze wilden zeer graag docent worden en kwamen daardoor ondanks de aanrandingen toch terug bij de dansleraar. Ook blijkt uit de app-gesprekken dat de meisjes moeite hadden met aangifte doen omdat ze zeer bang waren om de dansschool – die erg veel voor hen betekende – kwijt te raken.

Frans Bauer aangevallen omdat hij niet wil zeggen of hij is gevaccineerd

OM gaat Lil’ Kleine vervolgen na aanklacht over mishandeling