in

Olcay over heftig revalidatietraject Ruud: ‘Stond in een plas bloed’

Ruud de Wild (52) maakte afgelopen maart bekend darmkanker te hebben en onderging vervolgens een operatie.

Hij mocht vrij snel na de ingreep weer naar huis, maar werd niet veel later vanwege complicaties toch weer opgenomen in het ziekenhuis. In de podcast van ‘Shownieuws’ vertelt zijn vriendin Olcay Gulsen (40) nu over die uitputtende tijd.

“Het voelt altijd zo onwerkelijk dat het bij jezelf zou kunnen gebeuren”. Hoewel Ruud inmiddels schoon is verklaard en weer voorzichtig aan de toekomst durft te denken, zit de schrik er bij Olcay nog altijd goed in.

Als zijn vriendin wist de presentatrice al sinds januari dat Ruud darmkamer had. “Het was natuurlijk een shock omdat je altijd van andere mensen hoort dat ze kanker hebben en dat ze ziek zijn of hartklachten hebben. Het voelt altijd zo onwerkelijk dat het bij jezelf zou kunnen gebeuren”, vertelt ze openhartig.

“Toen het eenmaal geland was bij mij had ik zoiets van: we gaan de strijd aan. Maar Ruud stond er best wel depressief in, want hij had zoiets van: dit zou zomaar het einde van mijn leven kunnen betekenen.”

Lees ook  Volledig gevaccineerden mogen binnen EU reizen zonder testen en quarantaine

Omdat ze nog niet wisten of de kanker te behandelen was, besloten ze het nieuws niet meteen met de rest van Nederland te delen.

Ook met het oog op de kinderen van de radio-dj. Olcay vertelt: “Ruud heeft twee kleine kinderen en een dochter van 18, dus we hadden zoiets van laten we eerst uitzoeken hoe behandelbaar het is en hoe de situatie écht zit voordat we het gaan delen met de buitenwereld.

Want als je het deelt met de buitenwereld, moet je ook aan een 9-jarig meisje gaan vertellen dat haar vader heel ziek is. We wilden daar best wel zorgvuldig mee omgaan.”

Olcay vertelt dat de artsen in eerste instantie dachten dat er slechts een operatie nodig was om de kanker te laten verdwijnen.

Lees ook  Boete voor Forum voor illegale kerstmarkt

“Toen dachten we: als het hiermee afgelopen is, dan hoeven we ook niet de buitenwereld in te lichten (…)

Maar toen kregen we de uitslag van die eerste operatie en bleek dat de kanker verder was uitgezaaid.

Toen werd het een ander verhaal, en moest hij nog een zwaardere ingreep ondergaan met een lange revalidatieperiode daar achteraan.”

Tijdens die periode kwam de kennis die Olcay op had opgestoken tijdens het SBS-programma BN’ers in het ziekenhuis, goed van pas.

Zo vertelt ze dat toen Ruud weer thuis was na zijn eerste operatie, hij haar in paniek riep vanuit de badkamer.

“Toen stond Ruud daar in een plas bloed, een enorme plas bloed. Ik denk dat als ik geen stage had gelopen in het ziekenhuis, dat ik compleet in paniek was geraakt en waarschijnlijk half flauw was gevallen”, aldus Olcay. “Ik heb daar best wel veel geleerd in en korte tijd.”

Moord op peuter Robin Bogers laat 25 jaar later nog altijd diepe sporen na

Monique Westenberg is helemaal klaar met André: ‘Ik wil je niet meer zien!’