in ,

Oeps! Uit onderzoek blijkt dat mensen die voicememo’s sturen irritant zijn

Whatsapp maakt het praten met mensen steeds makkelijker. De tekstberichten werden in het verleden al vervangen met emoticons, GIF’s en stickers.

En met de komst van voicememo’s is ook bellen verleden tijd. Tegenwoordig sturen mensen hun berichten via de voicememo-functie, maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Nu is eindelijk het hoge woord eruit en is het officieel bewezen: mensen die een voicememo sturen zijn irritant.

Millennials
Bellen is passé en spraakmemo’s zijn hot en happening. Dit zeggen deskundigen over de functie van Whatsapp.

En met name bij millennials is deze functie erg in trek. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat millennials een enorme hekel hebben aan bellen. De reden? Voicemails.

Lees ook  Marco en Leontine Borsato bouwen een stevig feestje

Onderzoek
Wanneer je iemand belt en die persoon neemt niet op, dan eindig je automatisch bij de voicemail. Een domper wanneer je je hart wilt luchten bij iemand zonder eerst een bericht te moeten typen.

De voicememo’s kun je daarom ook het beste zien als voicemails. Helaas is de functie heel gemakkelijk, en zijn we er vaak schuldig aan om meerdere voicememo’s te sturen.

Uit onderzoek blijkt dat dit er juist voor zorgt dat ze als irritant beschouwd worden. Net als de mensen die het sturen. Oeps!

Lees ook  'Mannen worden gelukkiger van hun bromance dan van hun relatie'

Tips
Als je toch je verhaal wilt doen zonder dat iemand zich daaraan stoort, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden.

Bedenk bijvoorbeeld waar die persoon op dat moment is en of hij of zij het bericht kan luisteren. Probeer ook alleen berichten te sturen die goed te verstaan zijn en zorg ervoor dat je niet in de wind staat.

En stuurt de persoon jou alleen maar tekstberichten, dan kun je dat beter ook terugsturen. Zo houd je iedereen tevreden!

Met dit snelle trucje maak je je blikje frisdrank of bier in 2 minuten ijskoud

Huis op het oog? Dit is waarom je een tennisbal mee moet nemen naar de bezichtiging