in

Nieuwe pil op de markt laat snurkende mannen stoppen

Er komt binnenkort een nieuwe pil op de markt, onder codenaam AD109 door een Amerikaanse farmaceut Apnimed.

Ze claimen dat de resultaten door het pilletje tegen snurken verrassend postief is. Zo kan snurken door man en of vrouw met liefst 74 procent verminderd worden.

Dr. Neil Stanley, een onafhankelijke slaapdeskundige en lid van de British Sleep Society, vertelde de Daily Mail: “Dit zijn interessante voorlopige bevindingen en de vermindering van de symptomen is zeer veelbelovend.

De Daily Mail meldt dat de pil twee ingrediënten bevat die al veel gebruikt worden, maar die nu kunnen worden hergebruikt om mensen met slaapapneu te helpen – de naam die wordt gegeven aan wat er gebeurt als je ademhaling stopt en begint terwijl je slaapt.

Lees ook  Zien: Mannen staan in de rij voor Monique Westenberg na het zien van deze foto’s!

De eerste is atomoxetine, die op grote schaal wordt gebruikt om attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) bij kinderen te behandelen, door het verhogen van de niveaus van een chemische stof in de hersenen die bekend staat als noradrenaline om de concentratie te helpen verbeteren.

De Amerikaanse wetenschappers die aan de nieuwe pil werken geloven dat de noradrenaline zou kunnen helpen om de luchtwegspieren in goede conditie te houden waardoor de mogelijkheid dat ze instorten terwijl iemand slaapt wordt verminderd.

Lees ook  Famke Louise heeft gezicht verbouwd en is nu totaal onherkenbaar voor fans!

Het tweede geneesmiddel is oxybutynine, dat vaak wordt voorgeschreven aan mensen met urine-incontinentie, waardoor spasmen in de spieren die de blaas controleren worden verminderd.

In deze nieuwe context wordt aangenomen dat oxybutynine kan helpen om de tong op zijn plaats te houden in plaats van hem te laten fladderen en de keel te blokkeren – wat kan leiden tot snurken.

“Maar er is meer onderzoek nodig om te zien of het effect blijvend is.” De fase 2 klinische studies beginnen volgende maand. Volgens het longfonds is obstructieve slaapapneu de meest voorkomende vorm van slaapapneu.

Britse variant coronavirus rukt op, 3e golf in zicht!

Slimme truc: Je bevroren autoruiten weer in no-time ijsvrij met een zakje water!