in

Niet twee meisjes maar de politie komt opdagen bij afspraakje Haaksbergenaar (54) voor ‘triotongzoen’

Via chatsites kreeg W., een 54-jarige inwoner van Haaksbergen contact met twee vrouwen en stuurde aan op een afspraak voor een zogenoemde ‘triotongzoen’ en het zien van de borsten.

In plaats van de dames, kwamen echter twee politieagenten opdagen. De dames waren namelijk nog maar 12 en 13 jaar oud, en hun ouders hadden lucht gekregen van het afspraakje.

„Wat zou er gebeurd zijn als zij niet zo oplettend waren geweest”, vroeg de officier van justitie voor de rechtbank in Almelo.

Hij eiste voor grooming, het vertrouwen winnen en aansturen op een s*ksueel getinte ontmoeting, 180 uur werkstraf en vier maanden cel voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

S*ksuele toespelingen
In de periode voorafgaand aan het afspraakje had W. meerdere keren via de chat contact gehad, eerst met het ene meisje, later kwam het andere meisje erbij.

In de gesprekken ging het steeds al gauw richting s*ksuele toespelingen. Ook stuurde de Haaksbergenaar p*rnofilmpjes en foto’s van stijve p*nissen naar de meisjes. Hij kreeg wel eens wat afbeeldingen terug. „Wel vage foto’s, hoor”, zegt hij.

De ‘ontmoeting’
Op 6 januari vorig jaar zou ’s middags de ontmoeting zijn. W. stond zijn afspraakjes al op te wachten voor de deur van zijn zaak, en appte nog naar hen waar ze bleven, toen de politie voor zijn neus stond.

Lees ook  17-jarige dood na steekpartij, moeder gewond

Op de vraag naar zijn telefoon zei de man dat hij die niet bij zich had. Een van de agenten belde zijn nummer, waarna het toestel in zijn broekzak afging.

Nieuwsgierig geworden
De man ontkende geweten te hebben dat hij jonge meisjes aan de andere kant van de lijn heeft gehad. Het ene meisje had gezegd dat ze 18 was, en zat ook op een chatsite voor 18-plussers.

Zijn s*ksuele belangstelling gaat ook niet uit naar kinderen, stelde hij. Het was om het afreageren van s*ksuele spanning dat hij de contacten was aangegaan en hij was wel nieuwsgierig geworden naar de dames.

Hoeveel signalen wil je hebben
Maar hoeveel signalen wilde je hebben dat het om jonge meisjes ging, stelde de aanklager daar tegenover.

Het ene meisje had zelfs als haar leeftijd 14 jaar opgegeven, waar de man kennelijk geen acht op heeft geslagen.

De ander, die van zogenaamd 18 jaar, had het over de onvoldoendes die ze op school haalde en dat haar ouders wel boos zouden zijn.

Lees ook  17-jarige jongeman doodgestoken aan station Hemiksem

Of er kwam in het gesprek naar boven dat ze naar bed moest, het was tegen half negen ’s avonds. Ook die signalen deden geen alarmbellen rinkelen.

Weinig s*ksuele spanning door karig huwelijk
De verdachte kwam niet eerder in aanraking met de politie vanwege zedendelicten. Onderzoek aan zijn telefoon leverde verder ook geen resultaten op in de vorm van bijvoorbeeld kinderp*rno.

Volgens de reclassering was de s*ksuele spanning, in een wat dat betreft karig huwelijk, zijn drijfveer, en zijn er geen p*dofiele neigingen geconstateerd.

‘Voor s*ksuele spanningen kun je toch ook een andere uitweg kiezen’, hield de rechtbankvoorzitter hem voor. ‘Alleen moet je daar dan voor betalen.’

Heeft zijn lesje geleerd
De officier hield het in zijn eis bij een werkstraf, omdat de man geen strafblad heeft en gevangenisstraf hem zijn bedrijf zouden kosten en zijn personeelsleden hun baan.

De verdachte dacht niet dat er wat gebeurd zou zijn als de politie niet was komen opdagen en bezwoer dat hij zijn lesje geleerd heeft. Aan het eind van de zitting bood hij zijn excuses aan de in de zaal aanwezige ouders aan.

Uitspraak over twee weken.

Cipier vliegt 7 maanden in de cel nadat ze s*ks had met gevangene terwijl 11 anderen toekeken

Meisje beschuldigde stiefvader van mis bruik, familie gelooft haar niet: ‘Ik voel me dubbel slachtoffer’