in ,

Net binnen: Vaccinatiebewijs krijgt ook binnen Nederland een geldigheidsduur

Als je op dit moment een vaccinatiebewijs hebt dan is die eindeloos geldig binnen Nederland. Maar daar gaat waarschijnlijk verandering in komen. Dit bevestigt het ministerie van Volksgezondheid.

Het is nog niet duidelijk hoelang het bewijs geldig blijft, maar Hugo de Jonge streeft ernaar om de geldigheidsduur gelijk te trekken met het Europese vaccinatiebewijs. In de EU wordt een geldigheidsduur van 9 maanden besproken. “We wachten af wat de aanbeveling precies wordt”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Lees ook  Kabinet wil samenleving voorzichtig van slot na maatschappelijke druk: 'Rek is er uit'

De Jonge wil dat er een geldigheidsduur op komt omdat de effectiviteit van vaccins langzaam minder wordt. “De bescherming tegen ziekenhuisopname en sterfte als gevolg van volledige vaccinatie is nog steeds zeer hoog voor de deltavariant. De bescherming tegen transmissie neemt echter af, naarmate de volledige vaccinatie langer geleden is afgerond. Dit geldt temeer voor de omikronvariant.”

Lees ook  Man laat zichzelf arresteren om te ontsnappen aan huisarrest bij zijn vrouw

Het is nog onduidelijk wanneer deze regeling in gaat. “Een belangrijke kanttekening is dat het niet zomaar gereld is”, aldus de woordvoerder.

“We moeten goed nadenken over hoe we het uitvoeringstechnisch kunnen regelen. De invoering zal dus echt niet vandaag of morgen zijn.”

‘Overval Ali B was gevolg van gokschulden’

Juf gaf haar ontslag en verdient nu maandelijks 70.000 euro met OnlyFans (foto’s)