in

Net binnen: het gaat heel erg slecht met de gezondheid van Joe Biden

Amerikaanse president Joe Biden is bespot na ‘handen schudden’ met ijle lucht na toespraak zijn toespraak. Joe Biden draaide zich na afloop van zijn toespraak naar rechts maar er was niemand om om een hand mee te schudden.

Een video van de Amerikaanse president Joe Biden die zich lijkt om te draaien om iemand de hand te schudden na een toespraak heeft het internet voor een raadsel gesteld. Er stond niemand op het podium naast hem aan de North Carolina Agricultural and Technical State University in Greensboro waar hij donderdag een 40 minuten durende toespraak hield.

Zoals te zien is in de video, beëindigde de 79-jarige leider van de Democraten de toespraak, waarna hij zich naar rechts draaide met zijn hand uitgestrekt in een handdrukhouding. Maar er was niemand op het podium die kon reageren op het gebaar van de Amerikaanse president. Niemand uit de applaudisserende menigte benaderde de president om de beleefdheid uit te wisselen.

Lees ook  Oudere man valt bijna over vreemde kei in het bos - het blijkt een grafsteen te zijn met een aangrijpende boodschap

Biden zag er ook verloren uit op het podium en draaide bizar genoeg zijn rug naar het publiek toen de toespraak eindigde.

De toespraak van de president ging over de crisis in de toeleveringsketen en leek ook druk uit te oefenen op het Congres om de financiering voor de productie van halfgeleiders te verhogen. Maar Biden beweerde ook dat hij als “volwaardig hoogleraar” aan de Universiteit van Pennsylvania had gediend, hoewel hij nooit een les aan de school had gegeven, een andere blunder die snel werd opgepikt door gebruikers van sociale media.

Lees ook  John van den Heuvel doet oproep: ‘Mocht je aangifte tegen Marco Borsato overwegen, mail mij dan’

Het onhandige handdrukmoment en zijn uitspraak over het feit dat hij professor was, leidden tot een spervuur van commentaren van de gebruikers op sociale media, maar ook van zijn tegenstanders uit het Republikeinse kamp die de cognitieve capaciteiten van Biden in twijfel trokken.

“Waar zijn de mensen van het Witte Huis en de familie Biden wiens taak het is om hem er goed uit te laten zien?” Harmeet K Dhillon, voormalig vice-voorzitter van de Californische Republikeinse Partij, zei in een reactie op Twitter.

Fietsende vrouw (21) in rug gestoken in Vlaardingen

Nieuwe wending in verdwijningszaak Maddie McCann: verdachte aangeklaagd