in

‘Nederlandse tophonkballer (32) verdacht van mis bruiken meisje’

Voormalig honkbalinternational Gianison B. zit al weken vast op verdenking van het mis bruiken van een minderjarig meisje. Volgens De Telegraaf werd de speler van de Rotterdamse topclub Neptunus op 15 maart gearresteerd.

De 32-jarige Gianison B. speelt sinds 2013 bij Neptunus. Ook kwam de jarenlang uit voor het Nederlandse honkbalteam.

Vorig jaar werd de succesvolle homerunhitter nog uitgeroepen tot de beste slagman tijdens de Europese Champions Cup. Hij is inmiddels door zijn club Neptunus op non-actief gesteld.

Lees ook  Overvaller eist geld in pin only winkel

Volgens De Telegraaf is de verslagenheid groot bij de Rotterdamse topclub.”Wij hebben in de afgelopen tijd binnen de club gesprekken gevoerd met onze mensen”, zegt Jorian van Acker tegen de krant. “Het honkbalseizoen is net begonnen en we gaan ons nu focussen op de sport.”

Individuele trainingen
Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Wel is volgens De Telegraaf bekend dat Neptunus vorig jaar een samenwerking aanging met de tophonkballer om jonge sporters op te leiden en te helpen bij hun ontwikkeling. Daarbij gaf de tophonkballer individuele trainingen aan jongens en meisjes.

Lees ook  Politie over fatale steekpartij: ‘Verdachte (23) en minderjarig slachtoffer kenden elkaar niet’

Gianison B. werd op 15 maart opgepakt. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloot vorige week om zijn voorarrest met negentig dagen te verlengen.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil tegenover de krant niets zeggen over de precieze verdenkingen tegen de honkbalvedette. Hij moet eind juni voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Jonge vrouw aangevallen, met stroomstootwapen bewerkt en aan gerand

‘Enorm geprutst met stikstoflijsten’, boeren onterecht beschuldigd