in

Nederlandse toerist (37) slikt autosleutel in en overlijdt in Barcelona

Een 37-jarige toerist uit Nederland is donderdagavond overleden in Barcelona, nadat hij een autosleutel had ingeslikt. De Spaanse politie onderzoekt de zaak. Dat hebben politiebronnen aan het Spaanse persbureau Europa Press laten weten.

De Nederlander, die met zijn familie op vakantie was in de populaire Spaanse stad, liep donderdagavond rond 22:15 uur “in een duidelijke staat van opwinding” een supermarkt binnen. Het personeel besloot daarop de gemeentelijke politie in te schakelen.

Lees ook  Ernstig zieke boer dreigt hele oogst te verliezen waarna zijn buren in actie komen

Autosleutel ophoesten
Terwijl de gemeentelijke politie de man inrekende, verloor hij het bewustzijn en kreeg hij een hartstilstand. Agenten probeerden de man te reanimeren en toen toegesnelde ambulancebroeders dat kort daarop overnamen, hoestte de man een autosleutel op. De Nederlander is daarop overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed enkele uren later.

Lees ook  Voor de zuurpruim onder ons hebben we goed nieuws: Negatief denken is goed voor onze gezondheid!

Volgens AD is onduidelijk hoe en wanneer de man de sleutel precies heeft ingeslikt. De gemeentelijke politie heeft alle informatie overgedragen aan een ander politiekorps, de Catalaanse Mossos d’Esquadra. Zij onderzoekt de zaak nu verder.

Europa Press meldt dat de gemeente al in gesprek is geweest met de familie van de man. Hen is psychologische hulp aangeboden.

Deuktrapper teistert Enschede al maanden: ‘Hij doet dit niet met zijn voeten’

Helden redden oudere mensen uit zinkende auto: ‘Moest heel hard huilen’