in

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan

De 63-jarige Nederlandse zeiler Eugène Eggermont is op 8 augustus vertrokken vanaf IJsland naar Groenland, maar hij is nog steeds niet aangekomen. Zijn boot is nergens te bekennen.

Zijn familie noemt de man een avonturier, die vaker lange afstanden zeilde in de Noorse Zee. De inwoner van Haarlem (Noord-Holland) had zijn familie toegezegd op 22 augustus contact met ze op te nemen.

Toen hij dat een week later nog niet had gedaan, zocht de familie contact met de Nederlandse kustwacht.

Die deden op hun beurt weer navraag bij hun IJslandse collega’s, die meteen actie ondernamen.

Lees ook  Vrouw huilend op straat door spin in gootsteen, politie steekt helpende hand toe

”We zullen hoogstwaar­schijn­lijk nooit te weten komen wat er met Eugène is gebeurd”
– De familie van Eugène Eggermont

De IJslandse kustwacht en het Deense leger (Groenland behoort administratief tot het koninkrijk Denemarken) hebben weken lang gezocht naar zijn houten zeilboot, Laurel, maar zonder resultaat.

Twee weken geleden zette de IJslanders een oproep aan zeevaarders op Facebook om naar de boot te zoeken.

Ook op de radio werd een opsporingsbericht uitgezonden, maar tevergeefs, hij werd niet gevonden. Sinds zaterdag 11 september wordt er niet meer actief naar hem gezocht.

Lees ook  Monique lijkt André opnieuw een kans te geven met deze boodschap


Wat de zoektocht moeilijker maakt, is dat de Nederlander geen gps-tracker bij zich had. Wel zou hij een personal locator beacon bij zich hebben gehad, waarmee hij zelf een noodsignaal zou hebben kunnen sturen. Waarom dit apparaat niet gebruikt is, is niet bekend.

De familie van Eggermont houdt er rekening mee dat hij niet meer gevonden wordt, vertellen ze aan publieke omroep NOS: “We zullen hoogstwaarschijnlijk nooit te weten komen wat er met Eugène is gebeurd.”

Ambulancebroeder ligt wekenlang dood in zijn huis

McDonald’s stopt met plastic Happy Meal-speeltjes