in

Nederlander slaat vriendin dood

De 21-jarige Nederlander die afgelopen zaterdag zijn vriendin zou hebben doodgeslagen in Lissabon, werd al verdacht van huiselijk geweld. De Portugese krant Correio da Manhã schrijft dat het slachtoffer bij de politie in Nederland verschillende meldingen had gedaan van huiselijk geweld door haar partner.

De 20-jarige vrouw uit Enschede overleed zaterdag in het ziekenhuis nadat ze ernstig werd mishandeld, vermoedelijk door haar vriend. Waarschijnlijk ontstond er ruzie omdat het stel vanwege overlast uit een hostel was gezet. Justitie in Portugal verdenkt de Nederlandse man ervan dat hij zijn vriendin met meerdere klappen om het leven heeft gebracht. Ook zou hij haar tegen het hoofd geschopt hebben schrijft NOS.

Lees ook  Lerares beschuldigd van seks met 14-jarige leerling in haar auto

Het stel woonde vorig jaar een aantal maanden samen in Enschede. De vrouw zou daar bij de politie een paar keer melding hebben gedaan van huiselijk geweld. RTV Oost, dat de broer van de verdachte sprak, schrijft dat de man in Hengelo werd begeleid door een instelling voor probleemjongeren.

Lees ook  Radar van 30.000 euro gestolen tijdens snelheidscontrole en agenten hebben helemaal niets door

Verloofd
Sinds september woonden de twee in Lissabon, waar ze allebei een baan hadden. Ze waren verloofd en deelden een appartement. Sinds een week of twee verbleven ze om onduidelijke redenen in een hostel.

De Nederlander belde na het incident zelf de politie en werd ter plaatse gearresteerd. Hij is afgelopen maandag voorgeleid en moet in voorlopige hechtenis blijven.

Rutte: verschrikkelijk dat mensen niet meer naar vliegveld Kabul kunnen

Burgemeester schaamt zich voor protest tegen komst Afghanen in Harskamp