in

Nachtclubs zijn het zat en gaan zaterdag 12 februari open

Nachtclubs die zich verzetten tegen de horecasluiting om 22.00 uur, willen vanaf zaterdag 12 februari weer de normale openingstijden hanteren. Aan de actie doen clubs uit heel het land mee. Ze hebben zich verenigd onder de noemer ‘De nacht staat op’, een initiatief van 24 Amsterdamse nachtclubs.

“Onze onvrede is tot een kookpunt gekomen na de laatste persconferentie, waarin we wederom helemaal niet genoemd zijn en ons geen enkele perspectief is geboden”, zei Pieter de Kroon van de Chicago Social Club in Amsterdam tegen NPO 3FM. “Toen zijn clubeigenaren bij elkaar gekomen om te kijken wat we moesten doen. Dit schiet niet op zo.”

Lees ook  ‘Fabrikant achter coronablaastest paste testuitslagen aan’

De Kroon denkt de clubs veilig open kunnen. De bezoekers zal om een coronatoegangsbewijs worden gevraagd en de clubs beschikken over goede afzuiginstallaties. Volgens hem is dat veiliger dan wat er nu gebeurt. “Onze doelgroep zoekt elkaar toch al op. Die gaan naar huisfeestjes, illegale feestjes. Bij ons kunnen ze gewoon veilig uitgaan.”

Lees ook  Vrouw van fiets getrokken en misbruikt in weiland: politie doet onderzoek

De actie is ook een poging om gehoord te worden. “We willen natuurlijk om de tafel. Om te kijken of dit de goede manier is om open te gaan. We hebben dat telkens aangeboden, maar het is nooit gebeurd. Nu hopen we dat op deze manier maar te creëren.

16-jarige neergestoken

Tieners proberen agent van motor af te trekken tijdens achtervolging