in

Motorrijder (60) sterft onder tractor die erf wil oprijden

In ‘s Heerwillems in Veurne is zaterdagnamiddag een 60-jarige motorrijder om het leven gekomen. De man kwam onder een tractor terecht en stierf ter plaatse.

Twee uur eerder raakte amper enkele kilometers verderop ook al een 12-jarige fietsster levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding.

Het slachtoffer, een 60-jarige Nederlander uit Koksijde, reed even na 16 uur op z’n motor in de richting van Veurne. Vlak na een bocht werd hij geconfronteerd met een tractor met laadkar.

Lees ook  Jongen laat vuurwerk vallen voor neus van agenten

De 21-jarige bestuurder reed in de tegenovergestelde richting en wilde linksaf een erf opdraaien.

Omdat het zicht door de bocht beperkt was, merkte hij de aankomende motard niet op. De zestiger had geen schijn van kans en kwam met z’n motor onder de tractor terecht.

De hulpdiensten, waaronder een MUG-voertuig, snelden meteen ter plaatse. Ze probeerden de man nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

Lees ook  Bobbi Eden laat op klaarlichte dag en midden op straat haar doos zien

De brandweer plaatste een tent over het lichaam van de motard om eventuele passanten het zicht te ontnemen.

De tractorbestuurder was in shock, maar raakte verder niet gewond. Het parket besliste geen verkeersdeskundige ter plaatse te sturen. Door het ongeval was ‘s Heerwillems een tijdlang in beide richtingen versperd voor het verkeer.

Strontzatte bestuurder blaast gigantisch promillage bij politiecontrole: ‘Een record!’

Jongeren vallen in het water in Amsterdam, drie mensen naar het ziekenhuis