in

Ooit kranten gehaald omdat hij leven had gered, nu doodgestoken: mama van Milan (15) getuigt

Milan Meert was amper vijftien jaar oud. Hij werd in het West-Vlaamse Oostkamp het slachtoffer van een steekpartij die hij niet overleefde.

Milan vertrok vrijdagavond van bij hem thuis met zijn elektrische step. In de vooravond dook hij op bij de huurwoning van Jordy D (19) in Oostkamp. Milan stond daar met enkele kompanen om een openstaande rekening te vereffenen, zegt Patrick Bernard Martens, advocaat van Jordy D., aan Het Nieuwsblad.

Volgens de advocaat zou Milan ook een stroomstootwapen hebben bovengehaald. Zijn cliënt Jordy raakte in paniek en greep naar een mes waarmee hij Milan neerstak.

De advocaat zegt dat zijn cliënt Milan niet dood wilde, enkel dat hij en zijn kompanen zouden afdruipen. Mogelijk kwam Milan een drugsschuld vereffenen.

Milans moeder Bo heeft het erg moeilijk met de verklaring van de advocaat. Ondanks dat meerdere bronnen iets anders doen uitschijnen, ontkent ze dat haar zoon bezig was met drugsdealen.

Ze houdt vol dat hij naar Oostkamp trok “om een vriend te helpen”. “Helaas is hij gestoten op een meerderjarige rotzak met een mes. Ik heb er geen andere woorden voor”, reageert ze.

“Milans neus was gebroken en hij had zware messteken van oor tot hals en in het hart. Ze hebben mijn zoon, de jongste van de bende trouwens, neergestoken en niemand heeft zich over hem ontfermd.”

Jordy D. verscheen zondagavond voor de Brugse onderzoeksrechter. Die liet hem aanhouden op verdenking van moord.

“Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft”: doodgestoken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrinkingsdood

Ze ging afgelopen weekend meteen een bloemetje leggen op de plaats waar Milan M. (15) werd doodgestoken. Niet verwonderlijk, want Marianne Steen (55) uit Oostkamp had zes jaar geleden zélf haar leven te danken aan de jonge Bruggeling. “Als hij en zijn vriend me toen niet gered hadden, was ik er wellicht niet meer geweest”, vertelt ze zwaar aangedaan.

Lees ook  Scheurende bromfietser denkt politie te slim af te zijn, maar vergeet een belangrijk detail

Jullie zijn echte helden”, zo kopte deze krant op 16 december 2015. Aan het woord was Marianne Steen (55) uit Oostkamp. De vrouw was een tweetal weken eerder ei zo na verdronken in het zwembad van Lago in Sint-Andries. Twee jongens, toen 10 jaar oud, redden haar leven. Onder hen Bruggeling Milan M. die vrijdagnacht werd doodgestoken in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. “Het nieuws over zijn dood kwam hier enorm hard aan”, vertelt Marianne in tranen. “Voor mij zal hij altijd de jongen blijven die m’n leven gered heeft.”

Gezonken
Marianne herinnert zich die bewuste dag in 2015 nog alsof het gisteren was. Ze was gaan zwemmen in het Lago-zwembad en genoot nadien ook van een saunabeurt. Toen ze nog even ging afkoelen in het buitenzwembad, liep het mis. Wellicht was het temperatuurverschil te groot, waardoor het lichaam van Marianne in shock ging. “Ik kon niet meer bewegen en zonk in het midden naar de bodem. Ik zag nog net twee jongens aan de rand van het zwembad lopen. Achteraf bleek het om Milan en een vriendje te gaan. Ik riep om hulp en zij sprongen in het water. Ze grepen me bij de arm en kregen me zo op het droge. Ik durf gerust te zeggen dat ik er zonder hen niet meer was geweest.”

Lees ook  Duitse moeder reed met kinderen opzettelijk water in Amsterdam in

Na de heldendaad had Marianne nog enkele keren contact met Milan en z’n vriend. “We hebben elkaar nog enkele keren ontmoet in de cafetaria van het zwembad. Ik heb er beiden nog getrakteerd op een hamburger. Gewoon om hen te bedanken. Ik herinner me nog hoe Milan bij onze ontmoetingen verscheidene keren is beginnen wenen. Hij was een erg gevoelige jongen.”

Bloemetjes
Een vriendin bracht Marianne zaterdag op de hoogte van de dodelijke steekpartij in de wijk Nieuwenhove. Al snel had ze door dat het om haar redder ging. “Ik zag de initialen staan en wist meteen dat Milan het slachtoffer was. Ik ben enorm geschrokken en ben er nog altijd niet goed van. Milan en z’n vriend zijn de reden waarom ik nog leef en niets aan mijn ongeval heb overgehouden. Als zij er niet waren geweest, had ik hier niet meer gezeten. Ik ben dit weekend dan ook een bloemetje gaan leggen op de plek waar Milan is overleden. Het is het laatste wat ik voor hem kon doen. Wat de omstandigheden van de steekpartij ook mogen zijn: ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft.”

 

Vader en dochter mogen niet binnen op feestje: drie agenten gewond na ruzie

Vader voor de rechter voor misbruiken jonge dochters: ‘Ik wil haar verhuren aan de hoogste bieder’